STORE STORE. Educatieve winkel en werkplaats voor jongeren

Startbudget toegekend € 98313,-
Stichting STORE Schools & Projects is een internationaal collectief van ontwerpers, kunstenaars en architecten die samenwerken om de sociale ongelijkheid in de creatieve sector aan te pakken door meer jongeren van diverse achtergronden toegang te geven tot kunst- en ontwerpvaardigheden.

STORE STORE is een educatieve ontwerp winkel en werkplaats waarin kwetsbare jongeren de kans krijgen om hun creatieve ideeën werkelijkheid te maken. Samen met gevestigde ontwerpers lopen zij het hele ontwerpproces door; van het eerste concept, tot productie en zelfs verkoop in hun eigen winkel.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Rotterdam is een diverse stad. Dit zien we in de creatieve sector onvoldoende terug. Wij willen dat de Rotterdamse samenleving weerspiegeld wordt in de volgende generatie ontwerpers. Daarom zetten we ons in om jongeren uit achterstandswijken te stimuleren in het ontwikkelen van creatieve talenten.
In de STORE STORE stimuleren we jongeren van diverse achtergronden in het ontdekken, ontwikkelen en delen van creatieve talenten. We bieden ons programma gratis aan, zodat iedereen mee kan doen. Het gemaakte werk van de leerlingen wordt tentoongesteld in de STORE STORE.
In de STORE STORE krijgen jongeren de kans hun ideeën werkelijkheid te maken, van idee tot productie en zelfs verkoop in hun eigen winkel. We organiseren wekelijkse After School Clubs waarin jongeren in samenwerking met gevestigde ontwerpers de hele keten van het ontwerpproces doorlopen.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief