Wordt Vervolgd. Een nieuwe 'nieuws' praktijk voor de stad

Ronald Peter Glasbergen is publicist, film-curator en beeldend kunstenaar. Hij is mede-hoofdredacteur van Rotterdam Vandaag&Morgen.nl Stichting Polaris bestaat sinds 1995. Onder haar naam zijn publicaties, projecten en vele grotere tentoonstellingen in binnen- en buitenland gemaakt.

In 'WV' wordt gepubliceerd, begeleid en ontwikkeld. Door het 'nieuws' te onderzoeken komen verslaggevers veel over stad en mensen te weten. Hoe je daarin kaf en koren scheidt in woord of beeld is niet altijd makkelijk. Vaak, maar vooral als je begint, is het nuttig als je een slim klankboord hebt.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Goede verslaggeving is te belangrijk om aan sociale media alleen over te laten. WV heeft een online medium voor ogen dat met onbevangen, diverse Rotterdamse blik, precies in verslaggeving en feiten, met respect voor tegenstemmen, naar stad, wereld en cultuur kijkt. Daarmee leren en publiceren we.
Ervaren, vaak niet zó oude, 'rotten' helpen nieuwkomers in een werk- en productietraject om het nieuws te verslaan. Doel is om onderweg tot betere, betaalde,verslaggeving en tot goede, gepubliceerde producties in woord, beeld en geluid te komen en zo bij te dragen aan de stad.
Onlinetechnieken bieden journalisten grote mogelijkheden. Tegelijk is het lastig voor relatief kleine online media om voldoende inkomsten te krijgen. Om die reden onderzoeken we parallel aan het beschreven nieuwstraject gemengde modellen van inkomstenwerving en passen ze toe.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
ronald p glasbergen
Rick Messemaker