Kralingen aan de Maas. Van vrijwillig initiatief, naar professioneel plan

Kralingen aan de Maas is een initiatief van bewoners en lokale organisaties uit Struisenburg, De Esch en Kralingen Oost voor een betere leefomgeving rond de Abram van Rijckevorselweg, in onze buurten en Rotterdam als geheel. Kralingen aan de Maas laat zich professioneel ondersteunen.

Bewoners en lokale organisaties uit Struisenburg, De Esch en Kralingen Oost spannen zich in voor verbetering van hun leefomgeving. Om resultaten te bereiken die ons stadsdeel echt verbeteren, is een gelijkwaardige rol aan tafel nodig. Deze professionele inzet wordt mogelijk door Citylab010.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

We spannen ons in zodat i) de Honingerdijk verandert in een buurtstraat in plaats van een racebaan, ii) de snelheid op de Abram van Rijckevorselweg wordt verlaagd zodat de emissies en geluid binnen de wettelijke normen vallen, iii) het stadspark de Oude Plantage veilig en aangenaam wordt.
Overal waar dat kan, moedigen we marktpartijen, gemeente en andere betrokkenen aan: Stuur bij investeringen in verdichting en bereikbaarheid ook op een aangename, veilige en gezonde leefomgeving. Dat doen we oa. bij de Oeververbinding, Programma A tot Z, Excelsior, EUR Campus, Brainpark en De Esch.
We streven naar een plan voor een structurele verbetering van de openbare ruimte rondom de Abram van Rijckevorselweg, toeleidende straten, openbare ruimte en omliggende buurten. Een plan wat is gemaakt én gedragen door bewoners, lokale partijen, stakeholders vanuit de markt en overheid.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Bart Schrijnen