Uitgelicht! Stichting Urban Reef, Circulaire regenton voor biodiverstiteit
Door middel van bio-receptieve regentonnen kan regenwater omgezet worden als bron voor biodiversiteit en klimaatadaptatie. Een win-win situatie!
De mooiste planten vind je soms tussen de stoeptegels. Een échte natuur-inclusieve en klimaat-adaptieve stad geeft ruimte voor deze spontane groei en ontwikkeling. Je kunt namelijk niet altijd voorspellen wat een koolmeesje denkt, of waar een boterbloem het liefste groeit.
Met het Rain Reef project ontwerpt Urban Reef #regentonnen met holletjes, poreuziteit, levende (rest)materialen en een breed scala aan microklimaten voor stadsnatuur. De vormen bieden ideale omstandigheden voor leven in het stenige Rotterdam. De tonnen koppelen het riool af bij een stortbui, maar zorgen ook dat de planten vochtig blijven tijdens een droge periode.
We zijn nu hard in de weer met 3D printers en klimaatkasten op het RDM terrein. Begin 2022 willen we het dak van BlueCity (010) afkoppelen met de eerste Rain Reefs. We zullen dan nauwkeurig bijhouden wat voor spontane groei de regentonnen bieden. We zijn nieuwsgierig naar de groei!
Volg urban.reef via: Instagram & op LinkedIn
Urban Reef is een van de deelnemers van CityLab010 - 2021