Nieuws.

Gemeente en BlueCity Gaan samenwerken

Dit deden zij op de middag dat ook bekend werd welke kansen de stad heeft om haar circulaire doelstellingen te bereiken.
Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid & energietransitie): “Dit partnerschap onderstreept dat we samen optrekken om de circulaire ambities in Rotterdam te bereiken. We zien een zwembad vol mogelijkheden. Juist daarom is deze locatie bij uitstek een prachtige plek om kennis te delen, het gesprek te voeren met verschillende partijen in en buiten de stad. We willen het bewustzijn in Rotterdam vergroten."

Uitdagingen in Rotterdam
Op dezelfde dag werden ook de resultaten van een in Rotterdam uitgevoerd onderzoek gepresenteerd. De resultaten laten zien welke kansen er liggen in de sectoren voeding, bouw, consumentengoederen en zorg om Rotterdam circulair te maken. Wethouder Bonte: “Alle sectoren bieden kansen, met name in de bouw en in de voedingssector is er in Rotterdam veel winst te behalen.” Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotterdam door Metabolic, Circle Economy, BlueCity, Spring Associates.

Bekijk hier de onderzoeksresultaten.