In het brugwachtershuisje op de Zaagmolenbrug ontstaat langzaam het kunstwerk Fruits de Mer. Eerst wordt door schoolkinderen o.l.v. Plastic Whale het afval uit de Rotte verzameld. Vervolgens wordt het afval getoond in het huisje. Je ziet steeds meer afval dat mooi gedecoreerd in de ruimte hangt. Het afval verdwijnt en een kunstwerk van plastic komt ervoor in de plaats.
Het kunstwerk is samen met senioren gemaakt. Zij hebben kleurrijke ontwerpen gehaakt. Het materiaal waarmee gehaakt wordt is opgevist plastic uit de Rotte. Dit plastic was ooit zwerfvuil en nu wordt het gebruikt als materiaal om kunst mee te maken. We gaan gedurende de periode verschillende patronen en ontwerpen maken. Uiteindelijk worden de haakwerken bij elkaar gevoegd en ontstaat er een groot kunstwerk. In het najaar startte de workshop Fruit de Mer in Rotterdam Noord. Later volgt ook Crooswijk.
Achtergrond
De workshop is ontstaan vanuit de wens voor meer aandacht voor de Rotte en de natuur. Samen kunnen we hier iets aan doen. Door de rivier schoon te maken en er een kunstwerk van te maken ontstaat er meer bewustwording voor onze omgeving. Ook ouderen zijn deel van de maatschappij. Met hun creativiteit en inzet gaan we de vervuiling te lijf. Met als resultaat een kunstwerk met een serieuze boodschap.
Fruits de Mer is een initiatief van Studio ID Eddy / Eddy Kaijser.