YKS1 (yksi). De toekomst van mobiliteit en urban transport.

YKS1 is een concept van een collectief waarin designers, visionairs en andere creatieven hun kennis delen. Met een goede bak koffie en een open vizier creëren we concepten die met de wensen van nu mee kunnen bewegen naar een duurzame toekomst.

Ik zie een stijlvol design en een krachtige, schone aandrijving. Een ranke, sportieve elektrische auto met een compacte, ruimtebesparende vorm. Ik zie groene en frisse steden met centrale hub’s. Ik zie een bundeling van kennis en kracht tussen wereldsteden, bedrijven en kenniscentra. Ik zie YKS1.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Hier wil je in rijden. Door het centrum zoeven op weg naar je afspraak. Of ontspannen terug naar het station vanaf een bedrijventerrein aan de rand van de stad. De charme van YKS1 kun en wíl je niet weerstaan. Je wil met haar gezien worden. En zij met jou.
Het voordeel van een eenzitter is dat je maar de helft van de weg nodig hebt. Capaciteits- problemen en files in steden behoren in één klap tot het verleden. En ondanks haar ranke vorm, biedt ze achterin toch voldoende ruimte voor een koffer, pakketje of kratjes boodschappen.
Fijnstof, stikstofdioxide en CO2. We hebben onze buik ervan vol. En onze longen. Onze steden moeten en kunnen schoner. Niet voor niets kozen we YKS1 als naam voor onze eerste toekomstmobiel. YKS1 = één in het Fins. Nummer één op het gebied van duurzaamheid

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Ronald Schoonrok