Werkgelegenheid creëren voor doven medebewoners. We bieden serieus werk & professionele begeleiding

De initiatiefnemer is een sociaal ondernemer uit de stad en is reeds gestart met de dovenontmoetingscentrum Swedoro met het uitvoeren van het 1ste project. De bedoeling is om in augustus 2020 een nieuwe stichting Verenigd Rotterdam Werkt op te richten die de andere trajecten gaat uitvoeren.

Dankzij onze samenwerking met dovenontmoetingscentrum Swedoro hebben we goede contacten in de dovenwereld. Veel van hen hebben meer in hun mars met werkmogelijkheden. Hiermee gaan we aan de slag. Het is te zien op de site www.hamster-borrel-plank.nl. Dit verloopt prima vandaar dat er nu meer volgen.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Doven mensen willen graag aan de slag. Dit zal vooral succesvol zijn wanneer zij dit in clusters doen zodat ze elkaar ook kunnen ondersteunen. Door een mix van horenden en doven werknemers in te zetten is de kans op succes groot.
In ons netwerk met doven en slechthorenden in Rotterdam kennen we veel mensen die uitstekende competenties hebben maar deze nog niet goed vertalen naar beroepskansen. Hierbij willen we hen graag begeleiden door een businessplan op maat te schrijven en ondersteunen met het opzetten van nieuw werk.
Dat is een bijzondere brug. Maar toch is ie te nemen, want een van de werkprojecten bestaat uit het produceren van open podia welke in de binnentuinen worden geplaatst van de verzorgingshuizen. Hierop kunnen optredens plaatsvinden voor de bewoners en omwonenden wat veel vreugde zal opleveren.
Muzikanten en andere artiesten beleven ook zwaar weer in deze tijden. Veel optredens zijn geannuleerd en zalen mogen nog maar beperkt gasten toelaten. Door het opzetten van de open podia worden er weer meer plaatsen gecreëerd waar opgetreden kan worden en zo verwerft de artiest ook meer omzet.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Ricardo C.S. Verweij