WaterStroom. Regenwater als natuurlijke bron voor elektriciteit

Als WaterLeider actief in de stad. Projecte:n Dakexperiment Koninginneweg, Natte Krat. Betrokken bij blauwgroene initiatieven voor o.a. WoonWijzerwinkel, Stadskwekerij de Kas, Rotterdamse Munt en Mooi Mooier Middelland. Aanleg groene daken en regenwaterinstallaties. Ambassadeur Rotterdams WeerWoord.

WaterStroom combineert zon, wind en regen om elektriciteit op te wekken. Stroom zonder fossiele brandstoffen, 24-7 te gebruiken en energie-opslag is niet nodig. Een systeem voor in de stad én off-grid. Werkt bovendien tegen hittestress en het overtollige water wordt ook gebruikt.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Er wordt hard aan de weg getimmerd om Rotterdam snel te verduurzamen, de energietransitie speelt daar een grote rol in. Op verschillende daken gaat WaterLeider aan de slag met een team van andere Rotterdamse verduurzamers. We bouwen en testen op 4 prominente lokaties. Visuele impact! Het concept is na uitontwikkeling breed toepasbaar en sluit aan bij verschillende doelen in de stad.
Door wind, regen en zon te verbinden hebben we geen fossiele brandstof nodig als hulpmiddel. Met dit project hebben we continue stroom waardoor opslag in grote batterijen niet hoeft. Wel even omdenken, want we leveren gelijkstroom 24 volt ipv 230 wissel. Kan prima hoor...
Zo'n project doen we natuurlijk samen. Met specialisten uit de stad voor de ontwikkeling. Hergebruikt materiaal uit de regio, geleverd en bewerkt door Rotterdamse ondernemers. WaterStroom verbindt in dit project partijen. Van sociale werkplaats tot commercieel bedrijf. Van opleiding tot overheid.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Tijs van Ruth