WaterStroom. Stromend water biedt continue stroomvoorziening.

Als WaterLeider actief in de stad met projecten als Dakexperiment Koninginneweg en Natte Krat. Daarnaast betrokken bij (groenblauwe) initiatieven voor o.a. WoonWijzerwinkel, Stadskwekerij de Kas, Rotterdamse Munt en Mooi Mooier Middelland. Als aannemer voor groene daken en regenwaterinstallaties.

We halen veel energie uit zon en wind. Het element water ontbreekt vaak. Met WaterStroom wil ik de de elementen combineren om water in beweging te houden. Zo krijgen we continue (gelijk)stroom waardoor opslag niet nodig is. Bovendien te combineren met warmteopslag en groendak én tegen hitte-eiland.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Er wordt hard aan de weg getimmerd om Rotterdam snel te verduurzamen, de energietransitie speelt daar een grote rol in. Op een Rotterdams dak wil ik deze innovatie bouwen en testen. Het concept is na uitontwikkeling breed toepasbaar en sluit aan bij verschillende doelen in de stad.
Door lucht, water, vuur en aarde te verbinden hebben we geen fossiele brandstof nodig als hulpmiddel of backup voor stroom opwekken. Met dit project hebben we continue stroom waardoor opslag in grote batterijen niet hoeft. Wel even omdenken, want we leveren gelijkstroom 24 volt ipv 230 wissel.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Tijs van Ruth