VeggiHap: Innovatieve VeggiPasta. Pasta 2.0 met meer dan 50% groente!

Startbudget toegekend € 98200,-
Sean en Pieter zijn allebei opgegroeid in food families. Voordat Sean Food & Innovation studeerde in NL, groeide hij op Uganda waar hij als kind al samenwerkte met lokale boeren. Pieter heeft gestudeerd en gewerkt in marketing & duurzaamheid en groeide op in de food retail.

VeggiHap heeft als missie om mensen op een leuke en makkelijke manier gezonder laten eten. Daarom maken we 5 heerlijke pasta's met meer dan 50% groente. We gebruiken groente van lokale boeren. Deze groente redden we van de verspilling omdat ze niet mooi genoeg zijn of overgeproduceerd zijn.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor Rotterdammers, maar veel mensen eten niet genoeg groente! Ze vinden het teveel werk, niet lekker of weten simpelweg niet hoe ze het moeten bereiden. Wij maken 5 groentepasta's waar 50% groente in zitten. Je proeft pasta, maar je eet groente.
We maken o.a. gebruik van groente die niet mooi genoeg zijn om in het schap terecht te komen of overgeproduceerd zijn. Op deze manier gaan we voedselverspilling tegen. We werken met lokale boeren uit de omgeving Rotterdam.
We werken samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We leiden een team op om pasta te maken, te verpakken en de productie te leiden. Het is een mooie ambacht die we hen leren en wij zijn blij omdat we op deze manier kunnen opschalen. En hoe meer we opschalen, hoe meer banen we creƫren.
Weinig variatie op ons bord betekent dat de vraag naar diverse gewassen afneemt. Het is ons doel om de biodiversiteit te stimuleren door een divers pallet aan groenten in de pasta te gebruiken. Denk aan Kale of minder vaak gebruikte wortels uit de wortel familie. Gezond voor jou en ons ecosysteem!

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Pieter van der Manden
Sean Patrick