the URBAN COLLECTIVE. Mapping Urban Culture Rotterdam

Stichting Urban Culture Lab heeft als doel om de grote groep jongeren binnen deze cultuur optimaal te bedienen. Het is tijd om het Nederlandse talent te benutten en het zo goed mogelijk te ontwikkelen!

Rotterdam heeft die Urban factor waar ze elders niet aan kunnen tippen. Maar hoe stimuleren we deze ongeorganiseerde, creatieve cultuur? The Urban Collective is het antwoord. Het Urban Collective is een taskforce die zorgt voor ontwikkeling van Rotterdams Urban talent.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

De Urban Culture van Rotterdam wordt gecentraliseerd en geprofessionaliseerd. Er komt een duidelijke stip op de horizon, met missie en visie, en duidelijke te ondernemen stappen. Het Collective zorgt voor nieuwe banen, events, ondernemers en kansen voor jongeren om zich te ontwikkelen.
De verbinding wordt bewerkstelligt in drie stappen: ontmoeten, ontdekken en verdiepen. Door gezamenlijke events, projecten en ondernemingen zal Rotterdam een broedplaats worden voor Urban Culture. Het heeft hierbij vele raakvlakken met bestaande initiatieven zoals RSCW, Festivals, Citymarketing etc.
Er moet een centraal platform komen waar alle informatie te vinden is over Urban Culture in Rotterdam. Een plek waar jongeren terecht kunnen om te zien waar ze de stakeholders kunnen vinden, waar ze lessen kunnen volgen, en waar de events zijn. Rotterdamse urban culture wordt in kaart gebracht.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Tom Vegter