Taal/Werk.

Startbudget toegekend € 87304,-

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creƫren.

Omschrijving

Taal en Werk gaan hand in hand met Job Based Language Learning. Taal/Werk brengt werkzoekenden met een taalachterstand en werkgevers op een innovatieve manier bij elkaar. Wij koppelen werkzoekenden met een taalachterstand aan passende werkgevers. De werkzoekende krijgt direct bij de start bij deze werkgever taaltraining op maat gericht op zijn/haar functie. De belemmering van de taalachterstand pakken wij op deze manier integraal, heel gericht en direct aan.

Sociale relevantie

Onze methodiek introduceert een elders in Europa bewezen aanpak in Nederland, als eerste in Rotterdam. De voordelen van Taal/Werk zijn groot:
• De werkzoekende is beter toegerust voor de arbeidsmarkt.
• Werkgevers kunnen op een nieuwe manier geschikte nieuwe medewerkers vinden.
• Taal/Werk ontzorgt werkgevers in dit proces.
• Taal/Werk biedt de gemeente een nieuw instrument om werkzoekenden uit te laten stromen.

Innovatie

Ons concept is innovatief door onze unieke taalmethodiek en onze integrale aanpak. De werkzoekende krijgt taalonderwijs op maat bij zijn werkgever. Wij doorbreken hiermee de segmentering die nu in het proces zit. Ook de sequentie verandert: de taalachterstand wordt niet eerst aangepakt voordat de werkzoekende uitstroomt, maar gelijktijdig. Taal/Werk is vernieuwend omdat wij de taalachterstand integraal en samen met de werkgever en werkzoekende oplossen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Jacco Kruithof
Jacco Kruithof
Jacco Kruithof