Taal voor Mekaar .

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Omschrijving

Wij pakken op jonge leeftijd taalachterstand aan met een uniek programma. Dat doen we samen met vrijwilligers op Rotterdamse basisscholen. Met de speciaal ontwikkelde FAST®- methode verbeteren kinderen met een taalachterstand spelenderwijs hun spelling en technisch lezen met legostenen en kleuren. Zo bouwen we steen voor steen aan hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
Ons programma is baanbrekend, omdat het toegankelijk is voor alle kinderen; we veel kinderen tegelijk 1-op-1 begeleiding bieden; ieder kind grote vooruitgang boekt.
Taal is één van de belangrijkste componenten voor succes in een maatschappij waarin we grote waarde hechten aan diversiteit en inclusiviteit. Om remedial teaching breed toegankelijk te maken heeft Taal voor Mekaar dit onderwijsondersteunende naschoolse taalprogramma ontwikkeld. Samen dragen we positief bij aan het integratieproces. Zo zetten we kinderen met een taalachterstand in hun kracht.

Sociale relevantie

Dit plan is ontwikkeld voor grote steden met een grote culturele diversiteit. Wij starten in Rotterdam in Delfshaven en hopen uit te groeien door de hele stad. Van de 55.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen willen wij een groot deel helpen hun taalachterstand te verbeteren of weg te poetsen. Deze maatschappelijke benadering van een onderwijsthema kan zorgen voor positieve ontwikkelingen om ongelijkheid tegen te gaan.

Innovatie

Ons programma is ten eerste vernieuwd, omdat de toepassing van de FAST-methode uniek is. Wij willen niet het volgende dure bijlesinstituut zijn wat een groot deel van de bevolking uitsluit. kwaliteit moet toegankelijk voor iedereen die het nodig heeft. Ten tweede hebben we het zo opgezet dat we veel kinderen tegelijk kunnen helpen en toch 1-op-1 persoonlijke aandacht blijven bieden. Ten derde zijn we de voordeligste. Wij houden de kosten zo laag mogelijk en verdelen die ook eerlijk.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
marie-louise van nieuwenburg
marie-louise van nieuwenburg
marie-louise van nieuwenburg