STRAATManieren.

Startbudget toegekend € 103000,-

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Wie Werkgroep Rotterdam Kwallen-vrij
Jaar 2016
Categorie Veilige stad

Omschrijving

Wij willen het probleem van Straatintimidatie duidelijk op de agenda zetten, bespreekbaar maken, bewustwording bevorderen en met verschillende (ludieke) acties publiciteit genereren en mensen aan het denken zetten. Veel Rotterdamse vrouwen hebben wel eens te maken gehad met nafluiten, nasissen, ongewenste opmerkingen en soms zelfs achtervolgingen, Overdag, 's avonds, met lange broek, met rok, met of zonder make-up, met of zonder hoofddoek. Jong en oud. Sommige straten en plekken worden vermeden. Dat kan toch niet?

Sociale relevantie

Rotterdam is een Wereldstad met veel pluspunten maar heeft ook, zoals veel andere steden te maken met vormen van straatintimidatie.
Het probleem daadkrachtig aanpakken past bij onze stad.
Goed voor iedereen, Goed voor het imago van Rotterdam!

Innovatie

Tot op heden is er in Rotterdam nog geen duidelijk actieplan ihkv straatintimidatie ontwikkeld. In andere steden en internationaal zijn er wel diverse stichtingen en actiegroepen en onderzoeken in het leven geroepen.Tijd om hiermee aan de slag te gaan!

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Werkgroep Rotterdam Kwallen-vrij
Werkgroep Rotterdam Kwallen-vrij