Stadslab Rotterdam. Jongeren maken verschil voor Rotterdam!

Ik ben Ilse Nol, docente op het Zuider Gymnasium in Vreewijk. Daarnaast werk ik ook bij stichting Stadslab, waar ik dit programma uitvoer in Amsterdam. Ik zie daar de impact die het programma kan maken en wens dit ook voor mijn- en vele andere Rotterdamse jongeren. Vandaar deze aanvraag.

Hoe onderwijzen we jongeren om op democratische wijze bij te dragen aan een sociale, vrije en weerbare stad? Via Stadslab Rotterdam leren jongeren verschil maken! Door modern bugerschapsonderwijs identificeren jongeren een maatschappelijk probleem, verzinnen een oplossing en voeren deze uit.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Wanneer jongeren zelf in the lead zijn, hebben de initiatieven waar zij mee komen meer slagkracht en draagvlak. Bovendien is het in een tijd van teruglopende betrokkenheid van jongeren bij de politiek belangrijk om maatschappelijke actie en democratische vaardigheden tastbaar te maken.
Wat in Amsterdam kan, kan in Rotterdam beter! Stadslab is een goed lopend programma in onze hoofdstad. Daar doen nu 12 scholen mee aan het programma en dit jaar alleen al hebben1000+ leerlingen oplossingen bedacht en uitgevoerd die de stad hebben verbeterd.
Veel VO-scholen worstelen met het vormgeven van burgerschapsonderwijs. Stadslab Rotterdam is een manier om burgerschapscompetenties met jongeren te oefenen. Bovendien kan het programma makkelijk worden ingepast in de leerlijn burgerschap en worden aangepast naar diverse onderwijsniveaus.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief