Rotterdam in Koor!.

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Omschrijving

Rotterdam in Koor! is een project tegen eenzaamheid onder Rotterdamse ouderen. Eenzaamheid is een toenemend probleem onder ouderen. Door het ontbreken van een sociaal netwerk, of doordat zij het lastig vinden om uit een vertrouwde omgeving te stappen hebben ze minder sociale contacten.
Rotterdam in Koor! brengt ouderen samen in zangkoren en zorgt ervoor dat er wekelijks een leuke gebeurtenis plaatsvindt waar ze naar uit kunnen kijken, nieuwe ervaringen op kunnen doen en nieuwe vriendschappen sluiten.
Rotterdam in Koor! koppelt Rotterdamse muzikanten aan nieuw op te richten zangkoren voor ouderen verspreid over de heel Rotterdam.

Sociale relevantie

Rotterdam in Koor! is uniek in zijn eenvoudigheid; samen zingen en iets tegen eenzaamheid doen voor alle ouderen in Rotterdam. Dit plan brengt ouderen koren samen met een jongere generatie muzikanten, inspiratie en plezier voor iedereen.

Innovatie

Rotterdam in Koor! is uniek in zijn eenvoud; samen zingen en iets tegen eenzaamheid doen voor alle ouderen in Rotterdam. Doordat de koren onder 1 stichting vallen is de continuïteit van de koren (en vooral de kleinere koren) beter gegarandeerd en zullen ze langer kunnen blijven bestaan en kunnen ouderen nu, en in de komende jaren samen blijven zingen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Edwin van Viegen
Edwin van Viegen
Edwin van Viegen