Rotterdam in 3D.

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Omschrijving

Rotterdam wordt meer en meer een stad waar toeristen graag komen. De skyline van Rotterdam is een heus begrip met de bekende hotspots als de Euromast, De Kuip, de Markthal, Rotterdam Centraal, de Rotterdamse Haven en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na het grote succes van de letters “I Amsterdam” van onze hoofdstad is het tijd om ook Rotterdam op een bijzondere manier op de kaart te zetten, maar dan op een veel uniekere manier!

Ons plan is om door middel van onze grote 3D-printer de letters van Rotterdam te printen en hierbij verschillende letters te vervangen door de hotspots van onze stad. Zo kan bijvoorbeeld de ‘o’ worden vervangen door een 3D-print van de Kuip wat een zelfde soort vorm heeft. De letter ‘a’ kan worden vervangen door een 3D-print van bijvoorbeeld de Erasmusbrug of Rotterdam Centraal. Dit willen we ook graag doen in samenwerking met bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam en andere Rotterdammers of kunstenaars met een goed idee.

Sociale relevantie

Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de stad. De Rotterdamse haven wordt steeds meer uitgebreid, de Markthal is een begrip geworden en Rotterdam Centraal heeft een bijzondere architectuur. Ook de andere hotspots zijn uniek voor de stad Rotterdam. Helaas zijn deze hotspots niet allemaal te vinden in de binnenstad van Rotterdam. Ze zijn voor haar bewoners en de toeristen niet altijd zichtbaar. Daarom willen we deze hotspots als unieke pop-ups op de kaart zetten.

Innovatie

3D-printen is op dit moment een enorme hype en vernieuwend in diverse branches. Bedrijven lopen echter vaak tegen de beperkingen van 3D-printen aan doordat er maar op beperkte grootte geprint kan worden. Met onze 3D-printer is het echter wél mogelijk om grotere objecten te printen. Deze printtechniek is uniek in zijn soort en er zijn in Nederland nog geen 3D-printer die op deze grootte kan printen (2x2x4meter). Rotterdam kan de eerste worden in Nederland met een mega 3D-print in de binnenstad.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Lennart van den Doel
Lennart van den Doel
Lennart van den Doel