Rijnmond Fit. Integrale groeps aanpak van morbide obesitas

De Ambition by Sport Foundation streeft ernaar om zoveel mogelijk inwoners van Rijnmond tot een gezonde leefstijl te stimuleren en mee te laten doen in de samenleving. In het kader van dit onderhavige programma richt zij zich vooral op mensen met morbide obesitas.

In Rotterdam komen relatief veel volwassenen voor met morbide obesitas (BMI>45). Er is nog weinig ondersteuning voor deze doelgroep. Ambition by Sport Foundation heeft een groepsgerichte integrale aanpak om - met inzet van diverse experts - morbide obesitas te lijf te gaan, geen woorden maar daden!

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

In Rotterdam komen relatief veel volwassenen voor met morbide obesitas. Er is nog weinig ondersteuning voor deze doelgroep. Ambition by Sport Foundation ontwikkelt een groepsgerichte integrale aanpak om - met inzet van diverse experts - ernstige obesitas te lijf te gaan, geen woorden maar daden!
Voor de beste ondersteuning van patiƫnten met morbide obesitas is een breed team het beste. We werken met beweegdeskundigen, voedingsdeskundigen, psychologen, fysiotherapeuten enz. Breed team met geweldige kwaliteit, passend in de Rotterdamse aanpak overgewicht.
Uit onderzoek van Prof dr Liesbeth van Rossum (Erasmus MC) blijkt dat mensen met morbide obesitas gebaat zijn bij zeer intensieve behandeling. Wij hebben dat ontwikkeld en willen dat verder uitrollen voor Rotterdammers.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Maarten Stiggelbout