REBOUND. Boost voor het Nieuwe Westen

Startbudget toegekend € 71935,-
OPPERCLAES bestaat uit Bruce Tsai-Meu-Chong en Linda van der Vleuten, twee ontwerpers uit Rotterdam. Van 2010 tot 2017 runden zij o.a. galerie OPPERCLAES voor jong talent. Sinds 2017 werken zij fulltime aan projecten in de openbare ruimte voor verschillende opdrachtgevers of uit eigen initiatief.

REBOUND transformeert de sportvelden aan de Beukelsdijk naar waardevolle openbare ruimte waar kunst en sport elkaar ontmoet; ism bewoners, ontwerpers en sportpartners maken we van deze velden een positieve ontmoetingsplek door het ontwikkelen van leadership-programma’s en een XL vloerschildering.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Buurtbewoners werken samen met ontwerpers om een vergeten stuk van hun wijk een boost te geven. Dit zijn de mooiste velden van Rotterdam om op te sporten. Toffe velden in iedere Rotterdamse wijk!
Aantrekkelijke velden nodigen uit om op te komen sporten. Het wordt een opvallende ontmoetingsplek voor jong en oud.
Er zijn nog geen geschilderde sportvelden in Rotterdam. Het verenigt functie met design in een bijzondere samenwerking.
De leadership-programma's voor straatvoetbal en basketbal zorgen voor een positieve nalatenschap in de wijk. De leadership-skills worden door professionals overgebracht naar de jongeren in de wijk die op hun beurt weer het leadership kunnen oppakken en doorgeven.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Linda van der Vleuten
Bruce Tsai-Meu-Chong