Potjes & Deksels, afvalvrije kruidenier. Boodschappen waar je blij van wordt!

De afgelopen jaren zijn we steeds bewuster gaan consumeren. Van vegan tot biologisch en nu ook richting zero waste. Wij kwamen tot ons idee omdat we zelf geen gelegenheid konden vinden om in één supermarkt onze boodschappen te doen en hierbij de berg afval die men erbij koopt te voorkomen.

Wij zijn twee enthousiaste duurzame ondernemers met hart voor goed eten. Dit jaar willen we een circulaire afvalvrije kruidenierszaak openen voor je dagelijkse boodschappen in Rotterdam. We zijn ervan overtuigd dat dit aansluit bij de wens van winkeliers en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Een mens produceert gemiddeld 1,5 kg afval per dag. Als je enkel je dagelijkse boodschappen in de supermarkt doet kom je met een berg plastic thuis. Ons initiatief biedt winkeliers de mogelijkheid met hun eigen verpakkingen een divers aanbod aan producten in te kopen en een transitie naar een duurzamere economie mogelijk te maken.
Ons doel is om zoveel mogelijk met lokale, biologische leveranciers te werken. Door middel van korte ketens kunnen we de prijs laag houden en zijn biologische producten toegankelijk voor iedereen.
Door samen te werken met industriële ontwerpers willen wij een winkel openen waarbij de inrichting zoveel mogelijk circulair tot stand is gekomen. De winkel kan hierbij als voorbeeld dienen voor andere circulaire ondernemers.
Wij willen niet alleen een winkel openen, maar ook een ontmoetingsplek. Er kunnen kostenvrije lezingen en informatieve avonden plaatsvinden die erop gericht zijn mensen tot een duurzamere levensstijl aan te moedigen.
Mochten wij in de toekomst personeel in dienst kunnen nemen, dan zullen we mogelijkheden creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan ouderen of mensen met een beperking.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Anne Sonnleitner
Tessa Overboom