Ouderlab. Invloed ouders op weerbaarheid&zelfvertrouwen kind

Weerbaarheid&zelfvertrouwen van Rotterdamse kinderen staan in toenemende mate onder druk. Ouders, zeker van basisschoolleeftijd, hebben hier de grootste invloed op. Na 15 jaar ervaring bij de Kinderbescherming wil ik me nu (heel graag) richten op het vergroten van de positieve invloed van ouders op de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van kinderen. Dat wil ik doen door te inspireren met kennis over het kinderbrein, daar zijn al zoveel tips&tricks uit te halen. Over hoe om te gaan met emoties&tegenslagen (en hoe ga je daar als voorbeeld voor je kinderen zelf mee om, wat zeg je tegen jezelf, wat geloof je over jezelf). En de kracht van taal. er is zoveel te winnen voor kinderen in woordkeuze. Als ouder ben je het belangrijkste instrument van de opvoeding. Reflectie&zelfontwikkeling zijn in mijn ogen essentieel in het opvoeden van kinderen, zodat kinderen kunnen meeprofiteren van jou als ouder. Dit zijn spannende onderwerpen, dus de laagdrempeligheid zit in het doel voor het kind. De inhoud richt is zich wat jij kan doen als ouder. Ouderlab richt zich vanuit deze subsidie graag tot ouders die een steun in de rug kunnen gebruiken. Ouderlab is een plek waar ouders kunnen ontdekken, testen en expirimenteren. Door kennis,maar vooral ook delen en ervaren. grote groepen ter inspirtatie, kleine groepen om ook te delen/ervaren in oefeningen. 1:1 voor verdieping. Het mamacafe waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, soort intervisie maar dan laagdrempeliger in de feeling, met een onderwerp per keer. meerdere ideeen, waar ik er voor nu 1 uit willen kiezen als kernpunt. mijn achtergrond is 15 jaar kinderbescherming, NLP practitioner/master en momenteel NLP trainersopleiding. Methodieken die ik gebruik zijn NLP, oplossingegericht werk en het hele systeem van het kind (denk aan familiepatronen). Het doel is de weerbaarheid&zelfvertrouwen van het Rotterdamse kind, de doelgroep zijn ouders.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

weerbaarheid en zelfvertrouwen staat noememend onder druk en wachtlijsten voor jeugdhulp nemen alleen maar toe. Mijn insteek is dat de ouder aan de slag gaat, waarbij het kind op de achtergrond kan meeprofiteren. Dat versterkt ouders en kind op een duurzame manier
workshops/trainingen/informatie-avonden die (gratis of zo laag betaald mogelijk door subsidie) bezocht kunnen worden voor ouders geven veel inzichten, gevoel van steun, niet alleen staan tov zelfde zorgen, praktische tips&tricks geven zonder wachtlijst. Bereik is groot, drempel is laag.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Nienke Festen