Ontwerp jouw prullenbak. Ontwerp een prullenbak in 3D met leerlingen

Wij zijn een 3D-print bedrijf en zijn gespecialiseerd in het grote 3D-printwerk. Op dit moment beschikken wij over de grootste 3D-printer die er momenteel op de markt is. Zodoende zijn we gericht op grote objecten voor creatieve projecten, reclamecampagnes, kunstobjecten en grote blowups.

Wij willen de kinderen op school een lessenserie aanbieden over afval. Daarbij willen we de kinderen 3D-ontwerpen laten maken van prullenbakken. De leerlingen kunnen m.b.v. onze gastles leren 3D-ontwerpen via Tinkercad, vervolgens worden de prullenbakken geprint in 3D en geplaatst in de stad.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Het is belangrijk om kinderen en tieners al op jonge leeftijd bewust te maken van het afvalprobleem in de stad. Deze bewustwording kan gecreƫerd worden d.m.v. een gastles. Vervolgens bieden we ook een leuke innovatieve gastles aan over het designen van een prullenbak.
Prullenbakken zijn vaak saai en nodigen niet uit om afval weg te gooien. Mensen hebben daarom een stimulans nodig om afval weg te gooien. Dit kan door leuke ontwerpen van de leerlingen en door extra's toe te voegen die als "beloning" dienen. Denk hierbij aan een "holle bolle Gijs effect".
Dit project is innovatief en betrokken bij een maatschappelijk probleem. Het feit dat we dit laten 3D-ontwerpen en 3D-printen levert veel publiciteit op. Door kinderen prullenbakken te laten ontwerpen maak je jong en oud bewust voor dit probleem en kun je dit verder onder de aandacht brengen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Lennart van den Doel
Eline van den Doel