MAKERDAM.

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Omschrijving

Makerdam onderscheidt zich van andere fablabs in Rotterdam door te concentreren op het economische accent eerder dan de sociale. Makerdam bestaat uit 23 eenheden werkruimtes tussen 8 en 50 m2 en een fabrication lab van 50 m2 met lasercutter, 3D printer, CNC router en kleinere gereedschappen. De nabijheid van de fablab met de studios is van cruciaal belang: Dit stimuleert nieuwe ideeën en delen. Het gratis gebruik van de fablab, opgenomen in de huurprijs, maakt het realiseren van prototypes toegankelijker en makkelijker om ideeën te realiseren en tryouts te maken. In Makerdam hebben de huurders 24/7 toegang, terwijl de leden elke weekdag 9.00-17.00 uur. Naast de machines streeft Makerdam om ontwerpers op te leiden om zichzelf te onderhouden, zowel de infrastructuur als de kennis om hun eigen bedrijf te starten, niet afhankelijk te zijn van subsidies en toegang krijgen tot nieuwe manieren om hun bedrijf te financieren.

Sociale relevantie

Makerdam is gevestigd in de vroegere kantoren van Havensteder in Spanjaardstraat 23 in Delfshaven. Het streeft er naar de lokale economie van het gebied te stimuleren: terwijl veel functies in het gebied een sociaal karakter hebben, is Makerdam puur gericht op zijn economische en ondernemende rol. Makerdam maakt deel uit van de "verticale keten" van makersspaces in Rotterdam West samen met BouwKeet, Wijkpaleis, HET LAB, Made in 4Havens, Keilewerf, Buurman en SuGu Club. #MadeInDelfshaven

Innovatie

Er is geen plaats in Rotterdam als Makerdam en het is internationaal een innovatief idee. Jonge ontwerpers afstuderen van universiteiten met fablabs, zonder middelen om dure machines te kopen. Makerdam biedt een betaalbare manier van onderneming in een dynamische gemeenschap. Het is ook innovatief voor oudere ontwerpers door die in de automatisering te trainen. Makerdam complimenteert de andere makerslabs in de stad en vertegenwoordigt de ‘next stage’ van ondernemerschap.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Elina Karanastasi, Vlad Butucariu
Elina Karanastasi, Vlad Butucariu
Elina Karanastasi, Vlad Butucariu