#Jij, Ik & de Wereld.    (preventie radicalisering).

Startbudget toegekend € 57361,-
Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Omschrijving

Naar aanleiding van de gesprekken met Suzanne den Dulk en Ahmed Harika van de gemeente Rotterdam dienen we een plan in ter preventie van radicalisering en ter verbetering van de verbinding in Rotterdam!

WijWijs heeft een expertise in het ontwikkelen van lesmateriaal hard copy en in een E-Learning omgeving in combinatie met trainingen. Voor dit project willen we samen met docenten, studenten, ouders, onderwijsprofessional, acteurs, ervaringsdeskundige en medewerkers van de gemeente lesmateriaal ontwikkelen en implementeren in een E-Learning omgeving. Op deze manier bieden we scholen, wijken en huiskamers de mogelijkheid tot goed lesmateriaal om over in dialoog te gaan op het gebied van de volgende onderwerpen:
• Omgangsvormen (houding en gedrag. Hoe ga je om met je emotie);
• Radicalisering/Deradicalisering;
• Vluchtelingen;
• Mediawijsheid (cyber jihad);
• Dialoog;
Al deze onderwerpen zullen we verdelen in opdrachten, leesmateriaal en beeldmateriaal (foto’s en film).

Sociale relevantie

Rotterdam is een geweldige stad met veel diversiteit. Die diversiteit is een zegen. Maar we moeten wel deze zegen gebruiken in positieve zin. Momenteel voelen veel mensen zich niet verbonden en gaan daardoor radicaliseren. Middels dit plan bieden we tools aan docenten, jongerenwerkers en ouders om een inspirerende dialoog aan te gaan en om opdrachten uit te voeren ten behoeve van de verbinding in het Rotterdams onderwijs. #preventie

Innovatie

Als docent merk ik dat er een enorme behoefte is aan lesmateriaal. Veel andere docenten vragen mij dagelijks om hulp over dit onderwerp en zitten vaak met hun handen in hun haar. Sterker nog, direct na een aanslag melden sommige docenten zich ziek!!

Ons idee bevredigt de behoefte van een gemeente, zijn bewoners en het onderwijs middels een innovatief platform (E-Learning). Studenten, docenten, jongerenwerken en ouders kunnen op de pc, tablet, telefoon bij het materiaal en doen leuke opdrachten

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief