Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op!.

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Omschrijving

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! wordt een informatief en inspirerend koffietafelboek over platte daken in Rotterdam. In het boek komen visionairs aan het woord over het benutten van platte daken in Rotterdam op het gebied van wonen, werken en recreatie (rood), regenopvang (blauw), vergroening (groen) en energie (geel). De kleuren worden geïllustreerd met circa 20 (multifunctionele) voorbeelddaken. Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen.
De inhoudsopgave van het boek is tot stand gekomen samen met dakenspecialisten van de gemeente Rotterdam, de Rotterdamse Dakendagen en de Urbanisten. Het boek wordt geschreven, gefotografeerd, vormgegeven en gedrukt door makers van Gers! magazine. Het wordt gelanceerd tijdens het Binnenstadsymposium of het Stadmakerscongres in november 2017.

Sociale relevantie

De gemeente Rotterdam experimenteert al met daken voor natuur, verkoeling en de opvang van regenwater. Horeca-ondernemers organiseren evenementen op daken of verbouwen er hun eigen kruiden en groenten. Gezinnen die in de binnenstad willen wonen zoeken bij gebrek aan een tuin hun buitenruimte hogerop. En platte daken kunnen fantastisch gebruikt worden om energie op te wekken. Kansen te over dus om Rotterdam in de toekomst nog groener, duurzamer, leefbaarder en leuker te maken.

Innovatie

Het boek laat de kansen van platte daken zien in een resilient (toekomstbestendig) Rotterdam. Het informeert en inspireert Rotterdammers met als doel ze enthousiast te maken voor de mogelijkheden van (hun) daken. Het is een Rotterdams boek en behandelt alleen Rotterdamse daken. De teksten worden kort, menselijk en toegankelijk. Met het boek profileert Rotterdam zich (inter)nationaal als voorbeeldstad.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Esther Wienese
Esther Wienese
Esther Wienese