Het Adviesbureau. .

Startbudget toegekend € 54250,-

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Wie Bureau voor Educatief Ontwerpen/ Worldschool Network. Namens: Wolfert College en Avicenna College
Jaar 2016
Categorie Heb hart voor onderwijs

Omschrijving

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers. Een interscolair projectteam van docenten werkt samen om een netwerk van opdrachtgevers tot stand te brengen, opdrachten te werven, opdrachten te redigeren en om bij een opdracht een onderwijstraject uit te zetten. De onderwijstrajecten zijn voorzien van workshops voor leerlingen, contacten met hogescholen of andere instellingen die leerlingen bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen ondersteunen en publieke presentaties door leerlingen.

Sociale relevantie

Twee schooldirecteuren zeggen:
- ”Om te leren en jezelf te ontwikkelen heb je een uitdagende leeromgeving nodig. In Het Adviesbureau slaan we een brug naar de echte wereld. Zo vergroten leerlingen hun blikveld, en krijgen ze een onvergetelijke ervaring mee.”"
- “Als kinderen hun hele jeugd doorbrengen binnen een etnische minderheid, in de wijk en op school, dan moet je als school een programma ontwikkelen om deze kinderen houvast te geven in een grotere wereld. Daar is Het Adviesbureau voor."

Innovatie

Voor scholen voor voortgezet onderwijs is het nieuw om opdrachten voor leerlingen te werven en daarmee educatieve samenwerking aan te gaan met bedrijven en instellingen. Ook is nieuw: van de op educatie gerichte samenwerking prachtig, inspirerend en degelijk onderwijs maken.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief