Heel Delfshaven bij de club.

Startbudget toegekend € 40000,-

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

Omschrijving

"Heel Delfshaven bij de club" is een project waarbij we een maatschappelijke sportvereniging oprichten die als motor van de sportparticipatie in Delfshaven gaat functioneren. Initiatiefnemers van dit project zijn: Hockeyclub Delfshaven, De betrokken Spartaan en Thuis Op Straat. Ons doel is om de Sportparticipatie in Delfshaven te verhogen en sport voor iedereen mogelijk te maken. Er zullen sportactiviteiten worden georganiseerd bij de schoolsportvereniging, de buurtpleinen en de Sportplaza. De activiteiten worden georganiseerd door jongeren uit Delfshaven in de bijbaan van assistent Buurtsportcoach en door stagiaires van de sportopleidingen onder leiding van een Buurtsportcoach. Zij zijn verbinders die in de gebieden de jeugd prikkelen, stimuleren, uitnodigen en meenemen om te gaan sporten. Het Lloyd Multiplein wordt op een multifunctionele manier ingericht, zodat deze als Sportplaza voor bewoners van jong tot oud een sportieve ontmoetingsplek kan worden.

Sociale relevantie

De sportparticipatie in Delfshaven is de één na laagste van heel Rotterdam. Met dit project zorgen we ervoor dat de sportparticipatie in Delfshaven in fases wordt vergroot naar het Rotterdamse gemiddelde en uiteindelijk het Nederlandse gemiddelde.Ook bieden we jonge Rotterdammers de kans zich te ontwikkelen en van betekenis te zijn voor de stad. De buitenruimte, verschillende pleinen en het Lloyd Multiplein zullen qua sfeer en inrichting verbeteren en een visitekaartje voor Rotterdam zijn.

Innovatie

Er is nog nooit een sportvereniging geweest, die zijn activiteiten op de pleinen in de buurt uitvoert en daardoor zo laagdrempelig is als deze. Het lidmaatschap van de maatschappelijke sportvereniging, zal kinderen in de buurt met elkaar verbinden. Daarnaast is voor de oudere jeugd de Sportplaza Lloyd Multiplein een plek waar zij zodanig gefaciliteerd worden, dat zij daar kunnen sporten met wie, wanneer en wat ze willen. De jeugd ontmoeten elkaar zo ook met toernooien en sportevenementen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Marcel de Jong
Marcel de Jong
Marcel de Jong