Lokale circulaire kleding. Gepersonaliseerd, op maat en met lokale materialen

De aanvrager is Meysters BV. Het is het bedrijf geleid door Johan Mellegers. Hij is ontwikkelaar van innovatieve en duurzame retail projecten. Daarnaast is hij samen met Architectenbureau DoepelStrijkers bedenker van het concept en ontwerp van de Dutch Windwheel waarvan een eerste exemplaar in Dallas (USA) zal komen. Daarnaast heeft hij de Mockup Dutch Windwheel opgericht en staat in Blijdorp Zoo. Het betreft een modulaire hotelkamer uit de Dutch Windwheel, die als proeftuin dient waar leveranciers hun circulaire materialen, meubels en duurzame technologie├źn kunnen plaatsten en testen.

Het initiatief is het opzetten van een eerste winkel in Rotterdam met lokaal geproduceerde circulaire, gepersonaliseerde en op maat gemaakte kleding op basis van de nieuwste technologie en met Marino wol uit Rotterdam.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Doel is meerdere winkels op te zetten. Elke winkel biedt 5 nieuwe arbeidsplaatsen.
Dit duurzame initiatief maakt gebruik van lokale materialen. Kledingstukken worden aan einde levenscyclus gerecycled om de materialen opnieuw te gebruiken. In toekomst gaan Rotterdamse designers ook de ontwerpen maken. Kortom de hele keten zal lokaal georganiseerd worden.
Winkels bieden een leuke en interessante winkelervaring. Het hele proces van opmeten, ontwerpen kiezen en kleding personaliseren zal leuk zijn om te doen. Klanten worden geïnformeerd over hoe duurzaam de kleding is vergeleken met niet circulaire en lokale kleding.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Johan Mellegers