Ecodam, Circulaire voorbeeldstad. Kinderen bouwen mee aan de circulaire economie!

Ecodam is een initiatief van Boaz Bar-Adon, ruimtelijk ontwerper én vader van Amir en Luka, en sociaal ondernemer Pieter De Stefano. Ecodam is ook een stichting, met als bestuursleden Sladjana Mijatovic (BPD Ontwikkeling), Heleen Blom (Google) en Diederik Verzijl.

Ecodam wordt een fysieke plek op een iconische locatie. Bij Ecodam gaan bezoekers hands-on in labs aan de slag met verschillende aspecten van de circulaire economie. Een bezoek aan Ecodam biedt spelenderwijs inzicht in hoe de nieuwe economie werkt en wat kinderen daar zelf aan kunnen bijdragen.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Ecodam plastic lab is niet alleen een plek om de circulaire economie beter te begrijpen en om oplossingen voor grote problemen te bedenken. In de lab worden ook circulaire producten gemaakt. In een wijk worden straatbanken gemaakt in de andere prullenbakken.
Buiten schooltijden kan de plastic lab als een lokale en sociale werkplaats functioneren waar producten en bouwmaterialen gemaakt zijn door, bijvoorbeeld, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Bij Ecodam plastic lab kunnen bewoners en lokale bedrijven hun plastic afval leveren. Reststromen kunnen direct omgezet in nieuwe producen voor lokaal gebruik.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Boaz Bar-Adon