E-sport 010.

Startbudget toegekend € 60000,-

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Omschrijving

In vergelijking met velen andere landen is E-sport in Nederland nog sterk ondergewaardeerd. Rotterdam die bekend staat als innovatieve en moderne stad is dan ook de perfecte plek om de E-sport naar een hoger level te brengen binnen Nederland. Door het opzetten van een E-league onder amateur voetbalverenigingen zal er een breedte sport ontstaan en komt er binnen de E-sport een structuur net als bij de al ontwikkelde sporten. De gamers die in deze competitie zullen fungeren hebben naast de competitie ook een plek nodig om deze te beoefenen, een E-sporthouse. Hierin kunnen zij hun vaardigheden verbeteren en zich ontwikkelen tot volwaardig E-sporter. Daarbij kunnen hier events en competities plaatsvinden. Dankzij het E-sporthouse is er een fysieke locatie die zowel casual als professionele gamers bij elkaar brengen om de sport een stap hogerop te brengen. Daarnaast is dit plan interessant voor bedrijven die iets in de E-sport willen betekenen.

Sociale relevantie

Door dit plan te omarmen doet Rotterdam hun naam eer aan als sportstad van Nederland. Door de sport te ontwikkelen zal Rotterdam voor de zoveelste keer de trendsetter zijn binnen een scene met betrekking tot de doelgroep millennials, waar ze dit in het verleden al in andere scenes zijn geweest. Zoals gezegd is Rotterdam een innovatieve en moderne stad. Met haar mentaliteit, cultuur en kernwaarden kan zij dan ook als de perfecte broedplaats dienen als eerste E-sportstad van Nederland.

Innovatie

Nederland loopt achter wat betreft E-sport. Waar in andere landen de sport veel meer begeleid en gestimuleerd wordt, is er in Nederland nog niks in de vorm van een E-sporthouse. E-sport is een wereld die zich in de afgelopen twee jaar razendsnel heeft ontwikkeld, en wat voor velen dus nog onbekend zal zijn. Omdat het achterloopt ontbreekt het aan breedte binnen de E-sport. Door dit als Rotterdam zijnde te organiseren zal de stad hierin de eerste van Nederland zijn.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Nolan Noordzij
Nolan Noordzij
Nolan Noordzij