De Makerij. plezier & voldoening van het zelf maken

Startbudget toegekend € 100000,-
Over de initiatiefnemers: * Makers * breed netwerk in de stad * ervaring in de aanbestedingswereld/social return * kennis van Rotterdam * voegen graag waarde toe aan de stad * vol energie en enthousiasme om straks ├ęcht aan de slag te gaan!

De Makerij biedt Rotterdammers de mogelijkheid zelf een eigen creatie te maken & de voldoening daarvan te ervaren, waardoor het deel kan gaan uitmaken van keuzes in hobby/opleiding/werk. *focus op kinderen 10-16 jaar *opstap voor startende vakmensen *werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Handvaardigheidlokalen/vakdocenten zijn er op scholen niet meer. En op een bovenwoning is een klusruimte ook niet vanzelfsprekend. Kinderen komen dan ook niet meer in aanraking met andere materialen/gereedschappen dan papier&kwast. Terwijl het creatieve proces zo essentieel is in hun ontwikkeling.
Als je niet kennis maakt met creatief vakmanschap, komt het vervolgens ook niet voor in je keuzepallet voor hobby/opleiding/werk. Terwijl makers essentieel zijn voor innovatie en de Rdamse economie. De Makerij zorgt voor plezier en voldoening bij die eerste kennismaking en plant daarmee een zaadje.
De makers en het maken zijn niet zichtbaar in het straatbeeld, je komt het nergens tegen. Het zit verborgen, of weggestopt aan de randen van de stad. Het lijkt er niet te mogen zijn. De Makerij maakt het zichtbaar, geeft het meer waardering, en draagt bij aan meer aanwas van makers.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief