City Shower ™ - Rotterdam. Toegankelijk en duurzaam douchen in de stad

Almin Zolotic (35) is Rotterdamse ondernemer en ervaringsdeskundige die sinds 2019 dakloos is geworden door de echtscheiding. Nu zet hij zich in voor mensenrechten voor alle mannen en vrouwen die tussen wal en schip vallen en geen toegang tot essentiële hygiënisch voorzieningen hebben.

Wij geloven dat toegang tot water een fundamenteel mensenrecht is. City Shower ® speelt een rol bij de implementatie van het recht op water voor stadsbewoners, reizigers en mensen die bewust kiezen voor duurzaam douchen in de stad. Met uw hulp willen wij meer dan 35 000 mensen hieraan helpen.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

1. 35 000 thuislozen/daklozen 2. Corona ( hygiënisch maatregelen) 3. Dagelijks er zijn duizenden mensen die vanwege verandering in hun leven hebben behoefte aan douchen en toegang tot sanitair 4. City Shower heeft veel sympathie gekregen bij de Paulus kerk, Heilige boontjes, gemeente Rotterdam, en lokale ambtenaren.
Het kan in de Nederland gebeuren dat een medewerker in een auto slaapt en niet kan douchen, waardoor hij of zij zich schaamt om naar het werk te gaan. Hoewel sommigen daklozen zeggen blij te zijn met een plek om te douchen, eten en slapen, ervaren zij de regels (22.00 uur naar bed 9.00 uur weer op straat) als nodeloos dwingend en vernederend. Ze klagen over problemen met in- en doorslapen, ervaren stressklachten en depressieve gevoelens. Ieder jaar belanden veel ouderen in het ziekenhuis door een ongeluk in de badkamer. Niet zo heel gek als je bedenkt dat een badkamer vaak onpraktisch en niet veilig is ingericht. Daarom City Shower is speciaal ontwikkeld als inloopdouche zodat ouderen kunnen ook veilig douchen.
Nu het coronavirus steeds dichterbij komt is het belangrijker dan ooit om te zorgen voor goede hygiëne. Uit cijfers van Gallup blijkt dat amper 50 procent van de Nederlanders die moeite neemt als ze van het toilet komen, ten opzichte van 96 procent in Bosnië en Herzegovina. Daarmee zijn we de grootste viespeuken van Europa. City Shower
Per 31 maart 2020 is besloten Alle toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings in Nederland moeten gesloten zijn. Helaas geldt dit ook voor campspaces. De maatregel omsluit namelijk vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthaven.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Almin Zolotic