Dit zoekt CityLab010.
De categorie├źn van CityLab010.

CityLab010 is op zoek naar innovatieve oplossingen om van Rotterdam een nóg betere, leukere, sterkere stad te maken! We investeren in vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. We investeren in creatieve, maatschappelijke oplossingen. We zien cultuur en ontwerp als innovatiemotor en beoordelen de mate waarin ze bijdragen aan de maatschappelijke opgaven in de stad, zoals hieronder beschreven. We hebben maar één doel, om sterker uit de crisis te komen dan we erin gingen.

De bepaling van de maatschappelijke bijdrage van een aanvraag wordt beoordeeld in welke mate een initiatief op een vernieuwende manier bijdraagt aan het sterk uit de Covid19-crisis komen van Rotterdam en betrekking heeft op: 

  • Nieuwe toekomstbestendige economie
  • Werkgelegenheid voor kwetsbare groepen
  • De mogelijkheden voor individuele of groepen Rotterdammers om mee te doen aan de Rotterdamse samenleving
  • Het vrij, veilig en prettig kunnen bewegen of verblijven in Rotterdam

 

CityLab010-wildcards
CityLab010 wil maximale ruimte geven aan de stad om met vernieuwende oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken.Voor die groep plannen kan de Stadsjury het college adviseren om maximaal 3 wildcards uit te reiken. Natuurlijk moet het plan wel vernieuwend zijn en het projectplan op orde. kijk hier voor meer informatie

Doe mee met CityLab010.
Van initiatief naar projectplan.

Lees meer

Inspirerende voorbeelden

Bekijk deze succesvolle initiatieven uit de voorgaande edities van Citylab010: