Tristan de Bruin.
STADSJURYLID.

Tristan de Bruin

Stadsjurylid | 31 jaar | Ridderkerk

Wie ben je?
Ik ben Tristan de Bruin, 31 jaar. Geboren en getogen in de Beverwaard en heb daar altijd met veel plezier gewoond. En ook nu ik in Ridderkerk woon, ben ik nog vaak op Zuid te vinden. Zowel voor mijn werk als privé. 

Wat doe je?
Ik ben jongerencoach bij PIT010 in IJsselmonde. Ik ondersteun er jongeren tussen 14 en 27 jaar. Ik help ze met alles wat het leven soms lastig maakt, zoals stages, geld, het vinden van een baan. Maar ook jongeren met goede ideeën kunnen bij me aankloppen. Zo heb ik onder andere geholpen bij het opzetten van JIJ, het Jongerenbestuur IJsselmonde.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Bij CityLab010 gaat het om veel gemeenschapsgeld. Dat moet goed worden besteed. Ik denk dat ik kijk heb op de praktische uitvoerbaarheid en haalbaarheid van plannen. In mijn werk zie ik er veel langskomen waarvan de uitvoering dan niet altijd op het juiste niveau gebeurt. Dat is jammer. Bij CityLab010 gaat het me om de mensen achter het plan. Graag ga ik met hen in gesprek om erachter te komen wat hen drijft, hun visie op de stad is en mogelijke knelpunten bespreekbaar te maken. Zo hoop ik een gedegen advies te kunnen geven over de plannen. 

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad?
Dat is toch echt vijf jaar geleden, toen Feyenoord kampioen werd. In het weekend dat het zou gaan gebeuren verloren ze van Excelsior. Een hele week leefde de stad tussen hoop en vrees. En toen - een week later- die enorme ontlading. De verbondenheid die je toen in de stad voelde was heel bijzonder. Leeftijd, cultuur, achtergrond; het maakte niets uit. Dat vergeet ik nooit meer. 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Ik ben van de kansen. Alleen, niet iedereen krijgt die in dezelfde mate. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan meer gelijke kansen voor iedereen. Zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om te studeren, te sporten, een leuke baan te vinden of zijn geluk in het leven. 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Neem me maar mee voor een heerlijke maaltijd bij Warung Mini aan de Witte de Withstraat!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY