Juryrapport 2019.

In 2019 krijgen 35 innovatieve initiatiefnemers ‘groen licht´ om hun idee ten uitvoering te brengen met een startbudget van CityLab010. De gemeente stelt hiervoor ruim 3 miljoen euro beschikbaar. Er zijn ruim 300 ideeën ingediend en hebben 160 initiatiefnemers een startbudget aangevraagd bij het subsidieloket van de gemeente Rotterdam.

Voor het eerst sinds de oprichting van CityLab010 heeft een Stadsjury de initiatieven beoordeeld en een juryrapport opgesteld. De Stadsjury van CityLab010 bestaat uit twaalf Rotterdammers met uiteenlopende kennis, maar allemaal met een groot hart voor de stad.
 

Rond de 100 initiatieven zijn beoordeeld door de Stadsjury. Daarvan is het volledige rapport beschikbaar met daarin alle scoren, toelichtingen* en beoordelingen.


*Welk initiatief krijgt een startbudget?

Bij het bepalen van welk initiatief een startbudget krijgt, is de Stadsjury als volgt te werk gegaan:

  • Zie hier het score-overzicht met initiatieven en scores, gerangschikt op (hoofd-)categorie. Per categorie staat het initiatief met de hoogste score bovenaan en met de laagste score onderaan. De groene regels zijn de initiatieven die een startbudget hebben gekregen.
  • In totaal ontvangen 35 initiatieven een startbudget. In het overzicht zijn dat de groene regels.
  • In rondes krijgt het initiatief met de hoogste score binnen de categorie een startbudget tot er geen budget meer beschikbaar is voor het aangevraagde startbudget.
  • 22 initiatieven zijn om deze reden afgevallen omdat er geen budget meer beschikbaar was voor het volledige startbudget. In het overzicht zijn dat de oranje regels.
  • De minimale score voor het krijgen van een startbudget is 5 punten, 34 initiatieven komen daarom niet in aanmerking voor een startbudget. In het overzicht zijn dat de witte regels.

 

 

Meedoen.
Van initiatief naar projectplan.

WAT DOET CITYLAB010?

CityLab010 ondersteunt jaarlijks vernieuwende plannen die een maatschappelijke bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). Plannen op het gebied van cultuur, economie, duurzaamheid, gezondheid, welzijn, zorg, preventie, jongeren, ouderen, techniek, wonen, sport en meer zijn welkom. Kortom: we staan open voor alle goede ideeën die een bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). 

Heb jij een plan dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? Leg dan je plan aan ons voor. Goede plannen ondersteunen we graag met advies, kennis, een netwerk van partners en mogelijk een startsubsidie tot €50.000! Jaarlijks is er 1 miljoen euro subsidie beschikbaar.

CityLab010 helpt je graag om jouw idee werkelijkheid te maken.

 

Hoe kan ik meedoen?

Maak een account aan of log in, stuur een samenvatting (200-500 woorden) van je plan op. We koppelen je dan aan een van onze CityLab010 adviseurs. Je kan via je account gelijk aan de slag met het format “Projectplan CityLab010”. Gebruik het format als basis om een stevig projectplan te maken en jouw plan verder te brengen. De adviseur kan je ook in contact brengen met onze partners voor advies. Bijvoorbeeld op het gebied van financiering of marketingonderzoek.

Doe mee aan ondersteuningsprogramma van CityLab010 en haal het beste uit jouw plan. Jaarlijks organiseren we inspirerende workshops, netwerkbijeenkomsten, expertmeetings en webinars die je kan volgen. Daarnaast kan je andere plannenmakers, onze partners en onze adviseurs ontmoeten.

Met het definitieve projectplan kan je eind 2025 bij het subsidieloket van de Gemeente Rotterdam een startsubsidie aanvragen.

We verwachten dat in het voorjaar van 2025 de details van de nieuwe subsidieronde. Je hoeft hier natuurlijk niet op te wachten om aan je plan te werken. Vanaf 1 januari 2025 kan je je plan via je CityLab010-account met ons delen, en brengen we je in contact met een van onze adviseurs. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie. En meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Op zoek naar inspiratie? Download de juryrapporten of bekijk alle CityLab010 initiatieven.

 

WIE BEPAALT OF IK EEN STARTSUBSIDIE KRIJG?

De Stadsjury beoordeelt alle aanvragen voor een startsubsidie. Dat doen ze door punten te geven aan je projectplan.

De jury beoordeelt de kwaliteit van het projectplan op de volgende punten:

  • Hoe realistisch is het dat de activiteiten in het projectplan worden uitgevoerd?
  • Mate van vernieuwing: hoe vernieuwend is het initiatief? 
  • Maatschappelijke bijdrage: wat levert het plan maatschappelijk op voor de stad?

Zorg dus dat deze punten duidelijk in je plan zijn verwerkt!

De beste plannen voor Rotterdam krijgen een startsubsidie.  

TIPS

✔️Tip: Wil je weten of je een match bent met CityLab010? Doe de quickscan !

✔️Tip: kijk goed naar de spelregels. Hier vind je de 'kleine lettertjes', de subsidieregeling en belangrijke deadlines.

✔️Tip: de CityLab010 toolkit heeft een aantal handige documenten die je bij het opstellen van je projectplan goed kan gebruiken. 

Doe mee met de ronde in 2020