Han van Nieuwaal.

Han van Nieuwaal

Stadsjurylid | Rotterdam Zuid

Wie ben je?
Mijn naam is Han en ik woon op het altijd zonnige Rotterdam Zuid. Per fiets, te voet en met OV kom ik graag in alle uithoeken van Rotterdam: mijn stad, de mooiste stad die er is.

Wat doe je?
In 2019 heb ik samen met twee partners THRIVE Institutie opgericht. Deze denk- en doetank probeert wetenschap, ondernemerschap en het publieke domein bij elkaar te brengen. Om de maatschappelijk opgaven voor morgen op te pakken met innovatieve methoden. Vaak breken wij ons het hoofd over vraagstukken waar anderen slecht grip op krijgen. Het is een geweldig voorrecht om samen met zoveel verschillende mensen - jong en oud - te werken aan de toekomst. Dit is voor mij mij een eindeloze bron van inspiratie!

Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Rotterdam is een stad met grote opgaven, maar met nog meer talent en spierballen. Als ik een bescheiden rol kan spelen om deze bij elkaar te brengen, dan doe ik dat graag. In mijn dagelijks werk kom ik ruim in aanraking met creatieve en nieuwe ideeën die als project of business concept de impactgebieden van Rotterdam proberen te raken. Die ervaring geef ik graag terug aan de stad.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Die herleef ik een paar keer per week als ik over de Brienenoordburg fiets. De mooiste brug die we hebben. Aan de ene kant zie ik hoe de Maas uit het vlakke achterland kruipt, aan de andere kant zie ik de skyline de lucht in schieten. Langs me heen razen duizenden levens over de snelweg op weg naar wat dan ook.   

Mijn droom voor Rotterdam is…
Koers houden. Er is heel veel te doen in onze stad, maar ik sta iedere dag versteld van wijze waarop Rotterdammers, bedrijven en overheden hun best doen om de stad iedere dag voor mens en dier een goede plek te laten zijn. Als alle meningen daarin gehoord worden en we nooit denken dat we er al zijn, dan is die droom iedere dag al een beetje werkelijkheid. Laten we vooral denken in mogelijkheden!

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Heel veel, alleen heb je grote kans dat ik al wakker ben: ik werk graag 's nachts. Maar, waar je mij áltijd voor mag wakker maken is de slappe lach. Er is niets mooiers dan dat.
 

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY