Dwight Krolis.
STADSJURYLID.

Dwight Krolis

Stadsjurylid | 36 jaar | IJsselmonde

Wie ben je?
Een ondernemende Rotterdammer. Ik heb een vriendin en samen hebben we drie kinderen. En ik ben gek op voetbal, nu nog als speler bij sv Charlois en volgend seizoen als trainer. 

Wat doe je? 
Al tien jaar begeleid ik jongeren naar een plek op de arbeidsmarkt. Komt er een ondernemer naar me toe die jongeren zoekt voor een bepaald project of een vacature? Dan ga ik verzinnen: welke jongeren wil ik bereiken? Wat voor campagne is er nodig? Hoort daar een videoproductie bij of moet ik andere middelen inzetten? Ook leer ik jongeren hoe zij zich op een onderscheidende manier kunnen presenteren in hun zoektocht naar een baan en begeleid ik ze tijdens deze baan. Hiermee probeer ik hun onzekerheid weg te nemen. Als je ziet dat dit lukt, dat is zó geweldig.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
CityLab010 biedt veel kansen voor de stad. Eerst beoordeelde een bepaalde groep mensen de ingezonden ideeën. In de nieuwe opzet komt die beoordeling uit de stad zelf, door de Stadsjury. Ik dacht: daar wil ik zelf onderdeel van zijn. Het is een mooie combinatie met wat ik al doe. 

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Nou, dat is meer de Rotterdamse mentaliteit dan een speciale plek in de stad. Geen poespas, maar gewoon doen! In die sfeer voel ik me helemaal thuis. Gisteren kwam ik terug uit Katwijk van de voetbal. Het gevoel dat ik dan krijg als ik Rotterdam binnenrijd, dat is echt thuiskomen. Ik woonde vroeger in Charlois, en ging ik na een drukke dag kijken naar de Waalhaven. De bedrijvigheid pal achter de woonwijk, dat vind ik fascinerend.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat iedereen gelukkig kan zijn. Dat is meer dan het hebben van een baan. Het gaat erom te leven met mensen om je heen die om je geven. Dat gun ik iedereen. 
 
Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Een potje voetbal!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY