Carolien Dieleman.
VOORZITTER STADSJURY.

Carolien Dieleman

Voorzitter Stadsjury | 65 jaar | Centrum

Wie ben je?
Ik ben Carolien Dieleman, 65 jaar, en ik woon in het centrum. Mijn roots liggen in Zeeland en toen ik ging studeren koos ik bewust voor Rotterdam. Ik vond en vind het een spannende stad, ook toen Rotterdam de verkeerde lijstjes aanvoerde. 

Wat doe je?
Ik ben directeur van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit is een aan Rotterdam-Zuid verbonden netwerkorganisatie, die met studenten, docenten en onderzoekers werkt aan het oplossen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, schooluitval, sociaal isolement, werkloosheid. Maar vooral kijken we naar mogelijkheden van bewoners om vooruit te komen in het leven. 
Ook sluit EMI aan bij beloftevolle gebiedsontwikkelingen en versterking van het kunst- en cultuurklimaat op Zuid. Want, talent genoeg op Zuid!
Dit alles levert nieuwe initiatieven op voor Zuid en het onderwijs wordt verrijkt met de Rotterdamse praktijk. We dragen zo bij aan een zelfbewuste entree van studenten op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
Ik was eerder betrokken bij CityLab010. Bij het onderdeel onderwijs werd al met een jury gewerkt. Ik heb kunnen zien wat het belang daarvan is bij het beoordelen van plannen. Ik denk dat de gemeente zelf soms toch andere keuzes zou maken. En het is natuurlijk mooi om bezig te zijn met plannen voor de stad.

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad?
Toen Rotterdam in 2001 culturele hoofdstad van Europa was. Dat jaar heeft de stad veel gebracht. Rotterdam was toch een beetje het lelijke eendje. Er zijn toen initiatieven geboren die de stad op de kaart hebben gezet. Een aantal daarvan is er nog steeds, zoals kindermuseum Villa Zebra en Motel Mozaique, 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Ik ben meer een doener dan een dromer. Maar ik vind het mooi om te zien dat Rotterdam steeds beter leert om een fijne stad te zijn. Steeds vriendelijker en toegankelijker wordt. Dat moeten we zien vast te houden. 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor ieder plan om de stad interessanter te maken en het culturele klimaat te versterken en verdiepen.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY