Barbara van Steen.
STADSJURYLID.

Barbara van Steen

Stadsjurylid | 47 jaar | Overschie

Wie ben je?
Een geboren en getogen Rotterdamse. Ik werk, woon en leef in deze stad. Getrouwd, moeder van een dochter van vijf. Ik doe alles op de fiets en zaterdags heb ik tennisles; ik ben er niet goed in, maar heb veel lol.

Wat doe je? 
Als manager wijkbeheer bij een woningcorporatie ben ik samen met mijn teamleden verantwoordelijk voor het sociaal beheer van onze wooncomplexen. We hebben te maken met overlast en woonfraude, maar ook met participatie. Bij de aanpak van overlast en woonfraude kan het gaan over onderverhuur, een hennepplantage, prostitutie, criminaliteit… Mijn collega’s hebben daar direct mee te maken. Daarom moeten ze goed op zichzelf letten. Gelukkig is er ook veel positiefs. Er zijn genoeg bewoners die met ons meedenken over hoe we samen hun flat, straat of buurt prettiger kunnen maken. Daar krijg ik energie van.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
De inclusieve stad is mijn drijfveer! Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen meedoen, wie ze ook zijn. Daarvoor moeten we niet alleen naar de overheid kijken. Meedoen is een zaak van alle Rotterdammers. Er is zo veel sociaal kapitaal in de stad, mensen hebben zó veel ideeën en goede initiatieven. Nu kan ik als jurylid daaraan bijdragen door vanuit CityLab010 initiatieven te ondersteunen.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Er zijn zo veel mooie plekken in onze stad die iets voor mij betekenen. Laatst kwamen we vanuit Zeeland naar huis terug. Toen we over de Van Brienenoordbrug reden, zei ik tegen mijn dochter: ‘Kijk, daar is de stad, straks zijn we er; straks zijn we thuis.’

Mijn droom voor Rotterdam is…
De ongedeelde stad, waar er voor iedereen plek is. Soms zijn er kwesties, zoals nieuwbouw in het groen of de opvang van ex-verslaafden of daklozen, waarin mensen tegenover elkaar staan. Dan is er gedoe, zijn er voor- en tegenstanders. Als we er met een goed gesprek uitkomen, is het goed. Zolang we maar samen werken aan een oplossing.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Mijn dochter mag me wakker maken, voor een dikke knuffel. 
 

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY