Onze partners.
wij zijn CityLab010

CityLab010 is een samenwerkingsprogramma tussen de gemeente Rotterdam en een aantal maatschappelijk betrokken partners. Allemaal partners met een grote betrokkenheid voor de stad Rotterdam. Stuk voor stuk maken zij zich hard voor ondernemende Rotterdammers om hun droom waar te maken. Zij zetten hun netwerk, kennis en expertise in om initiatiefnemers verder te helpen. Dat gebeurt tijdens workshops, events, inspiratiesessies of in persoonlijke gesprekken. Samen maken we van Rotterdam een nog betere stad!


 

Rabobank Rotterdam

Als coöperatieve bank heeft de Rabobank geen aandeelhouders, maar leden die in inspraak hebben in ons beleid. Al meer dan honderd jaar leveren we een bijdrage aan lokale projecten en initiatieven die de omgeving verbeteren, verrijken en versterken. Dit doen we in de vorm kennis, netwerk of geld. Growing a better world together noemen we dat!
Voor een betere wereld moet je ergens beginnen. Rabobank Rotterdam begint (hoe kan het ook anders) lokaal, in ons eigen werkgebied; Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel. We steunen vernieuwende ideeën, projecten en plannen die de stad sterker maken. Een van deze projecten is Citylab010.Wij bieden initiatiefnemers op twee verschillende manieren ondersteuning. We verzorgen kennissessies en we bieden de initiatiefnemers de mogelijkheid om individueel te sparren over businessplannen.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:             Ronald van Raaij

E-mail:            Ronald.van.Raaij@rabobank.nl

Telefoon:        06-10081871

Voor individuele gesprekken kun je contact opnemen met:

Naam:             Willem Groenendijk

E-mail:            Willem.Groenendijk@rabobank.nl

Telefoon:        06-22143209

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

We zijn een universitaire kennisinstelling waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt

We willen een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad waar de EUR 105 jaar geleden uit is voortgekomen. Kennisontwikkeling en kennisdelen zijn daarbij belangrijke pijlers. Door onder andere onderzoek en onderwijs,  samen met de gemeente Rotterdam en andere partners uit de stad, werken we aan het versterken en toekomstbestendig maken van de stad, de haven en haar bewoners. 

Via een netwerk van wetenschappers en studenten stelt de Erasmus Universiteit expertise aan CityLab010 ter beschikking. Daarbij kan gedacht worden aan organisatorische, juridische en bestuurlijke kennis, maar ook ondersteuning bij het ontwikkelen van business plannen. Deze expertise wordt gekoppeld aan de burgerinitiatieven die in Citylab010 zijn opgenomen. 

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:             Marjolein Kooistra                            
Telefoon:                       
E-mail:            Kooistra@ees.eur.nl

Hogeschool Rotterdam Business School biedt sinds september 2015 de community Marketing of Social Business aan, onderdeel van de opleiding Commerciële Economie. De community leidt studenten op tot sociaal ondernemende marketeers die breed inzetbaar zijn. Zij leren daarbij de balans te behouden tussen commerciële en maatschappelijke winst. Zij begrijpen dat, in een snel en ingrijpend veranderende maatschappij, bedrijven winst moeten maken. Maar niet ten koste van alles. Dit vraagt om praktijkgerichte, onderzoekende professionals die flexibel en intuïtief kunnen inspelen op (inter)nationale veranderingen. In speciale Field Labs in de stad doen de studenten onderzoek en wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, de overheid en NGO's. Hiermee verbindt Marketing of Social Business zich nog nadrukkelijker met de stad Rotterdam en de maatschappelijke initiatieven die hier van de grond willen komen.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Vragen project Create Impact jaar 1
Naam: Martine Klijn, praktijkdocente eerstejaars
E-mail: m.klijn@hr.nl

Vragen Social Entrepreneurship jaar 2
Naam: Robert van der Laan, praktijkdocent tweedejaars
E-mail: r.a.van.der.laan@hr.nl

Vragen stagiairs jaar 3 en afstudeerders jaar 4
Naam: Ezgi Grossklaus-Ergun, stage- en afstudeerbegeleider
E-mail: o.e.grossklaus-ergun@hr.nl

Algemene vragen
Naam: Martine Klijn
E-mail: m.klijn@hr.nl

Ploum

Ploum is een advocaten- en (kandidaat-)notarissenkantoor gevestigd aan de Blaak. Een kantoor dat bekend staat om haar eigentijdse, ondernemende stijl met een Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en pragmatisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen. Ploum is al jaren actief op het gebied van sociaal ondernemen in Rotterdam. Als jarenlange partner van Citylab010, deelt Ploum haar kennis met startende ondernemers. Het start-up team van Ploum bestaat uit ervaren advocaten met expertises op verschillende rechtsgebieden.
 
Ploum voorziet ondernemingen van juridisch advies, zodat ondernemingen vervolgens met een gerust hart (verder) kunnen bouwen aan hun business. Met de juiste kennis kunnen ze juridische valkuilen en kansen signaleren. Ze kunnen cliënten bijvoorbeeld helpen met het opstellen en reviewen van contracten, het beschermen van ideeën en het opstellen van arbeidscontracten. Voor de initiatiefnemers van CityLab010 heeft Ploum een juridische quickscan ontwikkeld. In dit boekje worden de aandachtspunten per rechtsgebied aangestipt. Ook kun je bij Ploum terecht voor juridisch advies.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:         Sabin Tigu , Advocaat Intellectuele Eigendom
Telefoon:     06 2269 3321
email:          s.tigu@ploum.nl

Naam:          Iris Brinkhof, Commerciële, Contracten
Telefoon:     06 1255 6792,
email:          i.brinkhof@ploum.nl

Naam:         Thomas Munnik, Advocaat Aansprakelijkheid en Rechtsvormen
Telefoon:     06 2248 1755
email:          t.munnik@ploum.nl

Naam:          Maarten Coumou, Advocaat Arbeidsrecht
Telefoon:     06 3025 5844
email:          m.coumou@ploum.nl

Naam:          Melanie Verduyn Lunel, Kandidaat Notaris Notariaat
Telefoon:     06 1025 5006
email:          m.verduynlunel@ploum.nl

Mazars

Kwaliteit binnen ethische en wettelijke kaders is wat u van ons mag verwachten. Vertrouwen in ons oordeel is de reden dat wij bestaan. Zo dragen wij bij aan het duurzame rendement van onze klanten en aan de maatschappij. Initiatiefnemers bij CityLab010 die een subsidie ontvangen kunnen hulp krijgen om de administratie en vastleggingen vooraf zo in te richten dat achteraf een goede financiële verantwoording kan worden verstrekt over de besteding van de subsidie. Daarnaast kan Mazars helpen bij het verzorgen van een assurance-rapport bij de financiële verantwoording en het geven van fiscaal advies.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:              Rien van Beuzekom                             
Telefoon:          +31 (0)88 277 16 31                
E-mail:              rien.vanbeuzekom@mazars.nl
 
Naam:              Robert Jan de Rek
Telefoon:          +31 (0) 88 277 12 77
E-mail:             robertjan.derek@mazars.nl

Plint010

Wij zijn dé gezamenlijke leer- en werkomgeving van Inholland Rotterdam. De plek waar de verbinding tussen onze instelling en (organisaties en initiatiefnemers in) de stad Rotterdam tot stand wordt gebracht. Zowel fysiek in onze co-working space in ons gebouw, maar ook online via de databank op onze website en social media. Wij faciliteren koppeling van onze studenten, docenten en lectoren met de initiatiefnemers. Naast meedenken, kritische vragen stellen en verbinden ook hulp bieden in de vorm van opdrachten van de initiatiefnemers door studenten laten uitvoeren. Denk aan bijvoorbeeld een communicatieplan, online strategie, organisatie van een event, promotiefilm of doelgroepanalyse. Dit zijn enkele voorbeelden van zaken die onze studenten kunnen verzorgen. Onze docenten en lectoren kunnen meedenken en onderzoek (laten) verrichten naar specifieke onderwerpen.
 
Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:              Gisella Silva                         
Telefoon:          088- 4667025     
E-mail:             Gisella.Silva@Inholland.nl
 
 

Yes we care

Yes We Care ondersteunt bedrijven actief op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Zij bieden bedrijven een tool om de impact die zij realiseren te meten, welke zij kunnen gebruiken voor een betere strategie, meer resultaten en voor eigen PR en communicatie. Daarnaast verbindt Yes We Care maatschappelijk betrokken bedrijven, biedt zij hen een podium en fungeert Yes We Care als benchmark. Daarmee geeft maatschappelijk betrokken ondernemen niet alleen voordelen aan de maatschappij, maar brengt het ook voordelen mee voor het bedrijf zelf.

Plannenmakers kunnen bij Yes We Care terecht voor een advies over marketing en de doelgroep. Zij helpen je met het segmenteren van de doelgroep en het aanbod en de communicatie op jouw doelgroep af te stemmen. Door middel van marketing staan de behoeften van jouw doelgroep centraal, waardoor zij zich meer aangesproken zullen voelen door het aanbod. Plannenmakers kunnen gebruik maken van een vrijblijvend consult bij Yes We Care.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:              Tessa de Groot                          
Telefoon:          010-212332              
E-mail:              Tessa.degroot@yeswecare.nl

MAEX

Wil jij jouw Rotterdamse initiatief beter zichtbaar maken? En in contact komen met mensen of organisaties die je verder kunnen helpen? De MAEX Rotterdam is hét platform om dit voor elkaar te krijgen. Als initiatiefnemer maak je gratis een eigen pagina op de MAEX Rotterdam en laat je door de vragenlijst in te vullen zien welke waarde jouw initiatief heeft voor de maatschappij. Ook kun je laten zien wat je nodig hebt om jouw plan te laten groeien. Je profiel komt gericht in beeld bij Rotterdamse fondsen, bedrijven en overheden. Via de MAEX Rotterdam vind je ook zelf makkelijk de juiste partners om mee samen te werken.

Voor Goed

Voor Goed werkt aan de maatschappelijke vraagstukken van de stad Rotterdam. Dit doet zij door verbindingen te leggen. Zij gaat het gesprek aan met sociaal ondernemers, corporates, fondsen, de Gemeente en iedereen die goed wil doen. Zij bundelt krachten, faciliteert gesprekken, samenwerkingen en meer.

 

Voor Rotterdamse initiatiefnemers, plannen indieners en startups neemt Voor Goed graag de rol van critical friend op het gebied van sociaal ondernemen op zich, door kritische vragen te stellen, haar netwerk te raadplegen en de weg te wijzen naar de volgende stap.

 

Bij Voor Goed staat de deur open voor wie wil bijdragen aan maatschappelijke winst voor Rotterdam. Niet alleen voor nu, maar Voor Goed.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam:              Frederiek Verwest                      
Telefoon:           06 51 58 04 32           
E-mail:             frederiek@voorgoedagency.nl 

Naam:             Annet Struik                       
Telefoon:                       
E-mail:            annet@voorgoedagency.nl

CVD Vrijwilligerswerk

CVD Vrijwilligerswerk ondersteunt Rotterdamse organisaties die werken met vrijwilligers. Denk hierbij aan het waarderen van vrijwilligers, bevorderen van hun deskundigheid en adviseren over vrijwilligersbeleid, wet- en regelgeving rondom vrijwilligerswerk.

Plannenmakers die deelnemen aan CityLab010 kunnen wij onder andere op weg helpen met het zoeken naar vrijwilligers. Ook bieden wij een scala aan cursussen, trainingen en workshops (vaak gratis) om hun vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Werk je met vrijwilligers of wil je dat? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Met wie van ons kun je contact opnemen?

Naam: Bas Goedendorp
Telefoon: 06-8185 9389
E-mail: bgoedendorp@cvd.nl

Naam: Marc van Naamen
Telefoon: 06-3108 2087
E-mail: mvannaamen@cvd.nl