Zonne-energie in combinatie met Zonwering.

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Wie Geen.
Jaar 2018

Omschrijving

Integratie van dunne filmzonnepanelen in zonwering! Daar waar zonwering toegepast wordt, is uiteraard ook de zon aanwezig. Bij het integreren van zonnecellen in zonwering denken wij aan de uiterst dunne " film solar cells"! Dit zonnecelfolie is op dit moment volop in ontwikkeling en zal in de nabije toekomst het rendement van de gewone, bekende zonnepanelen gaan evenaren. Het voordeel van deze zonnecelfolie is dat het zeer flexibel is en uitermate licht. Voor de toepassing van deze zonnecelfolie hoeft men geen dure zonwering aan te schaffen in de vorm van "dure" uitvalschermen, screens, buiten jaloezieën, etc. Maar u kunt volstaan met het aanbrengen van de verwijderbare (niet permanente) recyclebare lamellen van de "look-a-luik" methode. Deze vorm van nieuwe buitenzonwering hebben wij als plan bij Citylab010 ingediend onder https://www.citylab010.nl/plannen/look-a-luik

Sociale relevantie

a) De combinatie van ZONNECELFOLIE bevestigd op de lamellen van de "look-a-luik" zonweringsmodule lijkt ons de ideale combinatie om een ieder op een voordelige en realiseerbare manier van zonne-energie te kunnen voorzien, wanneer de tot nu toegepaste systemen, zoals zonnepanelen en zonnedakpannen niet mogelijk zijn.
b) Fabricage kan geschieden door sociale werkplaatsen, waardoor meer mensen werk kunnen vinden, die niet snel een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven.

Innovatie

Wat te doen, wanneer u zou willen profiteren van zonne-energie, maar u kunt op het dak van uw huis geen zonnepanelen monteren, vanwege bouwkundige problemen en/of overige hindernissen? Of u bewoont een appartement, waarbij het gezamenlijk dak van het complex geen zonnepanelen kan of wil toestaan? Vang dan de zon op met "look-a-luik" lamellen en maak gebruik van de zonnewarmte, die u uw huis niet laat binnenkomen, door deze om te zetten in zonne-energie! Twee klappen in één!

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Wim van der Pas
Wim van der Pas