Uit de Kast in Het Wijkpaleis! .

Startbudget toegekend € 39400,-
Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Omschrijving

Starten vanuit de kast

Op de begane grond van het Wijkpaleis wordt een publieke maak- en ontmoetingsplek gemaakt. Naast een dorpszaal zijn daar vier publieke maak- en productieplekken, namelijk de keuken, het textielatelier, het ‘educatieve’ maaklokaal en een houtwerkplaats. Het Wijkpaleis verhuurt hier kastruimte aan startende makers. Deze werkkasten zijn vergelijkbaar de kappersstoel die kleine zelfstandige kappers in een kapperswinkel kunnen huren. Naast het hebben van een plek gaat het hier ook over de uitwisseling tussen de ervaren kapper (in ons geval maker | ondernemer op de eerste en tweede verdieping) en de startende ondernemers met een werkkast op de begane grond. De kasten bieden startende ondernemers de ruimte om hun eigen gereedschappen en materialen op te bergen én de publieke werkplaatsen te gebruiken. Tegelijkertijd biedt de aanwezigheid van ervaren(er) makers de kans op uitwisseling en coaching.

Sociale relevantie

Op de Claes de Vrieselaan ontwikkelt Het Wijkpaleis een WIJK WERK gebouw, waarin een school, werkplaatsen voor ondernemende makers uit Rotterdam West, een dorpszaal en maaklokalen landen. Met de werkkasten in de publieke maaklokalen biedt Het Wijkpaleis in een laagdrempelige omgeving voor ondernemende bewoners als start van hun eigen onderneming. Het Wijkpaleis biedt bewoners ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling én geeft de wijkeconomie een positieve impuls.

Innovatie

Het Wijkpaleis gaat over maken | ontmoeten | leren en ondernemen. Uit de kast en aan het werk in het Wijkpaleis! brengt verschillende werelden samen en bundelt hun krachten: de laagdrempeligheid van een Huis van de Wijk maakt dat heel verschillende mensen toegang krijgen tot Uit de kast! De werkkasten bieden bewoners de mogelijkheid om hun ondernemende, maak- en taalvaardigheden te ontwikkelen en daarmee economisch zelfstandig te worden. Bewoners groeien hierdoor persoonlijk, maar ook de gemeens

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Floris van Gennep en Marieke Hillen
Floris van Gennep en Marieke Hillen
Floris van Gennep en Marieke Hillen