SyncVR Rotterdam.

Startbudget toegekend € 25000,-

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiƫnten en hun familie en naasten.

Wie SyncVR
Jaar 2018
Categorie Eenzaamheid bestrijden we samen

Omschrijving

Eenzaamheid is een groeiend probleem in Rotterdam - een probleem waar voornamelijk in de medische zorg nog weinig aandacht aan wordt besteed (zie actieplan Voor Mekaar). Met SyncVR willen we langdurige patiënten bij elkaar brengen en onverwachte connecties leggen. SyncVR is een VR-systeem dat is gebaseerd op een bewezen VR-concept, bestaande uit een tablet en twee VR-brillen. Hiermee kunnen patiënten op oncologie-afdelingen gezamenlijk hun stad herontdekken, herinneringen ophalen en nieuwe contacten leggen.

Aansluitend bij een van Citylab010’s missies ‘Eenzaamheid bestrijden we samen’ willen we in juli 2019 met SyncVR op een innovatieve manier 250 duo’s Rotterdammers per week een unieke ervaring bieden en hiermee Rotterdam als ‘De sociale stad’ doen bloeien.

Sociale relevantie

Eenzaamheid is een van Rotterdams grootste en hardst groeiende problemen. Maar liefst 49% van alle Rotterdammers voelt zich regelmatig eenzaam. In 2008 was dat nog maar 39%. Vanwege haar grote sociale verschillen en enorme multiculturaliteit lijdt Rotterdam nog meer onder de eenzaamheidstrend dan andere steden. In medische instellingen is dit probleem ontzettend ondergewaardeerd, en daarom richten we ons met de gezamenlijke, Rotterdamse VR-ervaringen op de Rotterdamse patiënt.

Innovatie

Geen enkele andere VR-toepassing van vandaag richt zich specifiek op het fysiek bij elkaar brengen van eenzame patiënten. Bovendien combineert SyncVR het bieden van de slimme en mobiele VR-applicatie met het creëren van unieke en typische Rotterdamse VR-ervaringen. Daarnaast zijn we technisch vernieuwend: we maken gebruik van de nieuwste VR technologie van dit moment, waardoor de VR ervaringen zo realistisch mogelijk zijn, terwijl de kosten laag blijven.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Floris van der Breggen
Floris van der Breggen
Floris van der Breggen