Samen bewegen naar transitie. Een onderzoek naar mobiliteitsbeleving

DRIFT is een toonaangevend onderzoeksinstituut aan de Erasmus Universiteit binnen het veld van duurzaamheidstransities. Wij ontwikkelen en delen transformatieve kennis die mensen, steden, sectoren en organisaties in staat stelt zich actief in te zetten voor transities.

We kunnen niet langer bewegen zoals we dat voor corona deden; om de klimaatopgave en ongelijkheid in de stad het hoofd te bieden is er een transitie nodig in mobiliteit. Maar wat voor toekomstige mobiliteit willen Rotterdammers eigenlijk?

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Er wordt in (transitie)beleid vaak over Rotterdammers gepraat en besloten, in plaats van samen met ze. Mobiliteit gaat over de persoonlijke ervaring van mensen met bewegen door de stad - dit initiatief geeft 'kwetsbare' Rotterdammers zelf een stem
In plaats van een rapport dat in de bureaula verdwijnt, willen we met dit project de mobiliteitsbeleving van Rotterdammers door hen zelf in beeld laten brengen met audio, video en ontwerpworkshops - die op social media en de IABR verspreid worden. Zo wordt het tastbaar en zichtbaar voor iedereen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Sophie Buchel