Rotterdam Deelstad.

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Omschrijving

In 10 jaar tijd verandert de deeleconomie de wereld. Nu al deelt 4 op de 5 mensen een auto, maaltijd, kleding of woning. Het maakt je leven duurzamer, bespaart geld en je leert je buurtgenoten beter kennen. Wie spullen of eten deelt denkt 20 tot 25 procent positiever over buren, blijkt uit onderzoek.

Rotterdam is rijk aan deelinitiatieven. Deelexperts Robert Visscher en Martine Zeijlstra kwamen voor hun deeleconomieboek veel Rotterdamse initiatieven tegen. Zoals de Spoortuin en Zorgvrijstaat West. Maar een centraal platform dat al deze initiatieven samenbrengt en nieuwe initiatieven stimuleert is er niet.

Tijd om dit op te zetten met hulp van Citylab010. ‘Rotterdam deelstad’ is een online platform waar je alle Rotterdamse deelinitiatieven vindt en staat vol praktische tips. Het deelplatform schept een hecht deelnetwerk waar iedere Rotterdammer gebruik van kan maken. Zodat iedere Rotterdammer auto’s, tuinen, eten, zorg, gereedschap, spullen en kleding kan delen.

Sociale relevantie

Rotterdam Deelstad maakt de stad socialer. Duurzamer: je leent spullen van buurtgenoten in plaats van het zelf aan te schaffen. Bespaart geld: je krijgt toegang tot spullen en een netwerk, zonder daarvoor (veel) te betalen. Het verrijkt je leven: je leert je buren beter kennen. De deeleconomie is booming, maar er is nog geen enkele stad die heel praktisch alle deelinitiatieven verzamelt en met elkaar in contact brengt. Je zet Rotterdam als deelstad op de kaart met een praktisch platform.

Innovatie

De deeleconomie is in opkomst en Rotterdam kan daar goed op inhaken met een platform dat kennis hierover deelt met inwoners en onder de initiatieven. Zo’n platform bestaat nog niet. Met ons online deelplatform speel je in op actuele thema’s als duurzaamheid, sociale cohesie in de wijken en zelfredzaamheid op een positieve manier.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Martine Zeijlstra
Martine Zeijlstra
Martine Zeijlstra