Rotterdam Maakstad. Empowering entrepreneurs with 3d-printing

Startbudget toegekend € 100000,-
Over enkele jaren zal 3d-printtechnologie volop gebruikt worden door Rotterdamse makers. Dit zal de stad en haven voorzien van slimme scheepsrompen, gebouwen en producten die alleen 3d-geprint kunnen worden. RAP Technologies is hét bedrijf dat 3d-print-technologie op industriële schaal een succes gaat maken voor en in samenwerking met Rotterdamse maakbedrijven.

RAP Technologies ontwikkelt software die Rotterdamse maakbedrijven in staat stelt om op industriële schaal te kunnen 3d-printen in beton, composiet en klei. Zo kunnen slimme en duurzame scheepsrompen, gebouwen en producten gemaakt worden die alleen 3d-geprint kunnen worden.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

3d-printtechnologie stelt ons in staat om slimmere, holle producten te maken. Zo kan er eenvoudig tot wel 50% materiaal bespaart worden waarmee CO2-footprints van producten substantieel verlaagd kunnen worden.
Artikelen worden steeds meer toegesneden op de persoonlijke wens van de gebruiker in plaats van de massa. In die maakindustrie ligt een uitdaging voor het midden- en kleinbedrijf, Rotterdam kent er naar schatting 2000. Onze software draagt bij aan toekomstbestendige economie van deze MKB-bedrijven.
De verwachte marktwaarde wereldwijd voor 3d-printtechnologie in 2027 wordt geschat op ruim 35 miljard euro. Rotterdam heeft een goed innovatie ecosysteem om een deel van de nieuwe markt te pakken.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Wessel van Beerendonk