Recycled park Rotterdam.

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Omschrijving

Tijdens de WereldHavenDagen 2016 zijn de eerste drie bouwstenen van Recycled park gepresenteerd in de Rijnhaven. Dit park zal groeien tot 190 m2 drijvend groen. Het Recycled park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam op steeds grotere schaal ontdekken. Op z’n Rotterdams laten we zie hoe verbeeldingskracht en innovatie een lokale oplossing bieden voor een wereldwijde uitdaging van de plastic soep.

In samenwerking met Rijkswaterstaat is reeds een deel van het benodigde budget gerealiseerd. Het andere deel van het budget is nodig om hier een echte showcase voor gerecycled kunststof van te maken. De locatie Rijnhaven is reeds toegezegd, waardoor we daar ook het ontwerp op hebben aangepast.

Vrijwilligers helpen actief het plastic uit de Maas te houden. Doet u ook mee?http://recycledpark.com/support.html

Sociale relevantie

Het Recycled Park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam steeds vaker bezoeken. Het park draagt bij aan een beter milieu. Het drijvend groen vangt Co2 op uit de lucht en onder het Park bevindt zich een zuiverend helofytenfilter. In de ondiepe rivier kunnen vissen en ander kleine fauna hun broedplek krijgen, wat de biodiversiteit in de stenige stadshavens stimuleert.

Innovatie

Recycled park is vernieuwend vanwege drie factoren: materiaalgebruik, ontwerp en cross-sectorale toepassing. Nog nooit is een drijvend park gerealiseerd van gerecycled plastic, terwijl de verwachting is dat plastic bij drijvend bouwen steeds vaker gebruikt zal worden. Daarnaast is het ontwerp uniek. De zeshoekige bouwstenen zijn zo geschakeld dat het publiek er overheen kan lopen. Tot slot is het concept uniek: de toepassing van plastic in een groenvoorziening, die ook nog drijft.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Ramon Knoester
Ramon Knoester
Ramon Knoester