PleinPark ‘t Landje Cool-Zuid.

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Omschrijving

Binnen het Stadslab Cool-Zuid werken we met een brede groep gebruikers en betrokkenen samen aan het vormgeven van de toekomst van de wijk. Eén van de belangrijkste plekken die uit de stadslabbijeenkomsten naar voren kwam is plein 't Landje. Dit stenige sport- en spelplein scheidt en koppelt het baankwartier met de rest van de wijk Cool-Zuid. Het plein heeft een belangrijke functie in de wijk en voor de scholen. Dat willen we behouden. Maar het plein mist onder andere vergroening, aangename zitplekken, goede verlichting en logische en prettige verbindingsroutes. Deze Citylab010 aanvraag is er op gericht om met een zo breed mogelijke groep betrokkenen samen vorm te gaan geven aan het verbeteren van de verblijfskwaliteit en vergroening van dit plein. Hoe moet dit plein er over 20 jaar uitzien en functioneren? Hoe kunnen we het plein zo aanpassen dat het hét centrale wijkplein van Cool-Zuid wordt? Wat kunnen we op korte termijn al aanpakken en werkelijk gaan realiseren?

Sociale relevantie

PleinPark 't Landje is één van de weinige groene pleinen in het centrum van de stad gericht op de brede gebruikersgroep van de wijk. Een stadcentrum waarvan we willen dat er ook gewoond wordt heeft dit soort plekken nodig voor een fijne woonomgeving. Zeker met de komst van een groot aantal nieuwe woontorens in het centrum wordt de vraag naar groene pleinen groter. Dit project en de manier waarop we er aan werken kan daarbij goed als voorbeeld worden gebruikt voor andere stadslabs uit Rotterdam.

Innovatie

Stadslab Cool-Zuid is één van de eerste stadslabs in Rotterdam waarbij met een brede groep gebruikers en betrokkenen bij de wijk, van bewoners, gemeente, scholen, ondernemers, zorginstanties, etc., wordt nagedacht over de toekomst van de wijk. Het stadslab probeert top-down en bottum-up bij elkaar te krijgen zodat er een duurzame visie ontstaat waar een zo groot mogelijke groep zich in kan vinden. Het blijft daarbij niet bij het maken van een toekomstvisie, we realiseren ook.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief