Peperklip vergroent.

Startbudget toegekend € 39978,-

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Wie Joost van Henk
Jaar 2017
Categorie Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Omschrijving

De bewoners van de Peperklip hebben het initiatief genomen om de omgeving van hun bijzondere woongebouw aan te pakken. Zowel het gebouw als de omgeving zijn vrij tenig en niet gebruiksvriendelijk ingericht. De omgeving nodigt nu niet uit om elkaar te ontmoeten en er is een tekort aan speelgelegenheid in deze kinderrijke buurt.

Sociale relevantie

Vergroening van de stad verbetert het leefklimaat. Door“stenen eruit en groen erin” verminderen we de opwarming van de stad, kan regenwater makkelijker infiltreren in de grond, versterken we de biodiversiteit van de stad en krijgen we een schonere lucht. Mensen die leven in een groene omgeving zijn vaak gezonder en groene wijken zijn vaak veiliger dan stenige wijken.

Innovatie

Het vernieuwende is dat we in het experiment op zoek gaan naar de kansen voor eigen beheer en het eigenaarschap van de bewoners van de Peperklip. Samen met de bewoners op zoek naar de mogelijkheden en wensen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Joost van Henk
Joost van Henk
Joost van Henk