Lunchen met SuperchefJeroen. Gezonde lunch voor en door kinderen van het PO

Startbudget toegekend € 17700,-
Stichting Onderwijsgezond, een groep van gelijkgestemde koks en diƫtisten, is opgericht in 2018 om een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de als maar ongezonder wordende leefstijl onder kinderen en jongeren. Dit door op een hands on manier de kinderen het plezier in koken over te brengen.

Kinderen van de basisschool koken wekelijks met een kok een gezonde lunch voor heel de school en presenteren deze lunch aan hun medeleerlingen. Op deze manier wordt informatie over gezond en lekker eten op een effectieve (peer-to-peer) gedeeld. Kennis over gezond eten leidt tot gezondere keuzes.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Door in de praktijk te ervaren wat je kunt doen met voeding en tot welke resultaten dat leidt wordt voor kinderen een voedingsbodem gecreƫerd op basis waarvan een gezonde leefstijl in het verdere verloop van hun leven makkelijker toegankelijk wordt.
Nadat de lunch is gemaakt bezoeken de leerlingen die hebben meegekookt de klassen van de andere kinderen om daar de lunch uit te delen en informatie over de gezonde maaltijd te delen.
Koken voor een grote groep vergt het aanspreken van een aantal basisvaardigheden die de kinderen hebben geleerd en nu in de praktijk kunnen brengen. Rekenen (omrekenen recepten/ verhouding), plannen, samenwerken, presenteren.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Jeroen Philipsen